Καιρός: Εναλλαγές βροχοπτώσεων με λιακάδες και ψυχρά διαστήματα θα φέρει η νέα εβδομάδα

0 834
Με βροχές αρχίζει η νέα εβδομάδα, θα συνεχισθεί με λιακάδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς και θα τελειώσει με βροχές σ’ όλη τη χώρα

Δευτέρα και Τρίτη 29-30/11/2021
Καιρός: Τη Δευτέρα βροχές, τοπικά ισχυρές με σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας σε υψόμετρα από 1200 μέτρα και πάνω. Την Τρίτη, σταδιακή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με βροχές έως το μεσημέρι στη δυτική χώρα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι: Τη Δευτέρα Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ, την Τρίτη Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Τη Δευτέρα στα βόρεια και κεντρικά από 1 έως 18, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά από 6 έως 20-23 βαθμούς, την Τρίτη η θερμοκρασία σε πτώση κατά 4-5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, λίγες βροχές το μεσημέρι της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, βροχές το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγες βροχές το πρωί της Τρίτης. Οι άνεμοι Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Τετάρτη και Πέμπτη 1-2/12/2021
Βελτίωση με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση την Πέμπτη η δυτική Ελλάδα με συννεφιά, τοπικές βροχές και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά έως τους 12-14 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά τους 18-20 βαθμούς.

Παρασκευή και Σάββατο 3-4/12/2021
Άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με συννεφιά, βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Νοτιάδες στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά οι μέγιστες τιμές έως τους 13-15 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά τους 18-20 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτα – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr