Καιρός: Ανοιξιάτικος και σήμερα – Χειμωνιάτικη αλλαγή την Κυριακή

0 352

Σάββατο, 27-2-2021 Καλός καιρός, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση με τοπική συννεφιά το Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο και λίγες βροχές τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από 2 έως 21, στη δυτική και νότια από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 21, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 18, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, το πρωί τοπικές ομίχλες, το βράδυ ισχυροί Βοριάδες 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια, άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Κυριακή, 28-2-2021
Αλλαγή του καιρού με συννεφιά, βροχές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες και βροχές και στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 στο Αιγαίο έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, κατά 6-8 βαθμούς.

Δευτέρα, 1-3-2021
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Στην ανατολική και τη νότια χώρα συννεφιά με βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το πρωί πιθανές καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6, στο Αιγαίο 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Γράφει ο Μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.