Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Μαλακάσι

Ένα νεοανακαινισμένο σπίτι στο Δ.Δ. Μαλακασίου του ομώνυμου δήμου παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να γίνει στάχτη.

0 263

Ένα νεοανακαινισμένο σπίτι στο Δ.Δ. Μαλακασίου του ομώνυμου δήμου παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να γίνει στάχτη. Ένα νεοανακαινισμένο σπίτι στο Δ.Δ. Μαλακασίου του ομώνυμου δήμου παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να γίνει στάχτη. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ως αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς εικάζεται ότι είναι το τζάκι του σπιτιού το οποίο ήταν αναμένο εν όσο οι ιδιοκτήτες του, που μένουν στην Αθήνα, βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το χωριό προκειμένου για να περάσουν το Σαββατοκύριακο.
Η φωτιά έγινε βέβαια αντιληπτή, δεδομένου ότι το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού (περιοχή «Μάγγου») αλλά παρά τις προσπάθειες των κατοίκων δεν κατέστη δυνατόν να ελέγξουν τις φλόγες με αποτέλεσμα να επεκταθεί.
Παράλληλα ειδοποιήθηκε τόσο η Π.Υ. Καλαμπάκας όσο και το Α/Τ όμως όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα και οι πυροσβέστες στο Μαλακάσι οι πύρινες φλόγες είχαν κάνει ήδη τη ζημιά τους με αποτέλεσμα να περιοριστούν στην κατάσβεση κάποιων εστιών που έκαιγαν ακόμα.
Παράλληλα τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και η πυροσβεστική υπηρεσία διενήργησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς.
Απ’ το τζάκι
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του χωριού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εβρισκόμενος καθ’ οδόν προς Μαλακάσι (μένει μόνιμα Αθήνα) έδωσε εντολή σε γνωστό ή συγγενή του να ανάψει το τζάκι ώστε να βρει το σπίτι ζεστό.
Ο άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πράγματι άναψε το τζάκι, όπως είχε εντολή απ’ τον ιδιοκτήτη, αλλά είναι άγνωστο απ’ εκεί και πέρα τι έφταιξε και έγινε το κακό.
Όπως εικάζεται μια περίπτωση είναι να πήρε φωτιά η καμινάδα η οποία υπερθέρμανε τη στέγη, με τα γνωστά αποτελέσματα, η άλλη να πετάχτηκε κάποιο κάρβουνο στο εσωτερικό του δωματίου.
Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται ακόμα και η ακραία περίπτωση κάποιας ανθρώπινης ενέργειας που μάλλον αποκλείεται.
Η ατυχία του ιδιοκτήτη του εν λόγω σπιτιού είναι ότι μόλις πρόσφατα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης του δεδομένου ότι ήταν παλιό (πέτρινο).
Οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές αφού η φωτιά έκανε στάχτη τον πρώτο όροφο.
Παρηγοριά για τον ιδιοκτήτη ότι γλίτωσε το υπόγειο.
Να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ανάλογο περιστατικό συνέβη και στη Διάβα όπου άφησε άστεγη μια οικογένεια.
Τούτο σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των τζακιών ιδιαίτερα όταν τα σπίτια φέρουν ξύλινη στέγη.

Πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.