Και τότε μόνος… και σήμερα μόνος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στο κάλεσμα της Απεργίας – Μηδενική προσέλευση

Μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Σινάνης βρέθηκε στο απεργιακό κάλεσμα που έγινε για σήμερα το πρωί, ημέρα της απεργίας.

0 162

Μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Σινάνης βρέθηκε στο απεργιακό κάλεσμα που έγινε για σήμερα το πρωί, ημέρα της απεργίας.

Φωτό αρχείου – Δεν χρειάστηκε καινούργια – σημερινή καθώς το φαινόμενο είναι γνωστό…Μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Σινάνης βρέθηκε στο απεργιακό κάλεσμα που έγινε για σήμερα το πρωί, ημέρα της απεργίας.

Το φαινόμενο γνωστό και έτσι δεν εξέπληξε ιδιαίτερα καθώς και σε προηγούμενες απεργίες οι συγκεντρώσεις αποτελούνταν μόνο από… τον πρόεδρο.

Ο κ. Σινάνης στην ομιλία του που θα πραγματοποιούσε εαν υπήρχε και κόσμος… θα ανέφερε:

Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Συνδικάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 για να κάνουμε πιο ισχυρή τη ΔΥΝΑΜΗ μας, για να επιβάλλουμε το ΔΙΚΙΟ μας.

Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται όσο η κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές Τροϊκανές εντολές, που υιοθετεί κατά γράμμα, πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να μας πείσουν ότι η πολιτική τους «βγαίνει», όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Η λίστα των ανέργων αυξάνεται όλο και περισσότερο, η αγορά εργασίας έχει απορρυθμιστεί, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κερδίζουν έδαφος, το εργατικό δίκαιο έχει αποδομηθεί, ενώ έχει ακυρωθεί ο θεσμός των Ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο νέος υπό κατάρτιση
προϋπολογισμός οδηγεί στην κλίνη του Προκρούστη τα εναπομείναντα δικαιώματα, οι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχείς, με καταργήσεις και παρακάμψεις δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών.

Στην Ελλάδα του 2013 διαλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης και δημοσίου συμφέροντος Η ασκούμενη εδώ και 3 χρόνια περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία με την κατάρρευση των εισοδημάτων να βιώνει δραματικές καταστάσεις.
Περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούς,
στην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Περιορίζουν και καταργούν το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η κατάργηση των Θεσμών Συλλογικής Διαπραγμάτευσης, οι επιστρατεύσεις, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το πογκρόμ πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και η αποδυνάμωση των συνταγματικά προβλεπόμενων διαδικασιών του Κοινοβουλίου, αποτελούν ορισμένα από τα δεκάδες καθημερινά παραδείγματα περιορισμού της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.Κυβέρνηση και Τρόικα δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο
ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων:
για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη ΛΥΣΗ.

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

– Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής κατάργηση των δεσμών των μνημονίων

– Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας– Ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

– Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα ενισχύσει την απασχόληση, την αναδιανομή του εισοδήματος και την αναγκαία κοινωνική συνοχή.

– Κατάργηση των διατάξεων που ακυρώνουν το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

– Επαναφορά της 13ηςκαι 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

– Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

– Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο καιρό διαρκεί η κρίση και τα μνημόνια, για όσο καιρό διαρκούν οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.

– Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της αύξησης του ορίου των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της «κινητικότητας».

– Ενίσχυση κι όχι αποδυνάμωση – κατάργηση της προσωρινής δικαστικής προστασίας από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές.

– Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία, μέσα από την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

– Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων.

– Υπεράσπιση του ΟΑΕΔ και των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται με εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.

– Άμεση συμμόρφωση της Ελλάδας με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, στα πλαίσια των συστάσεων των Διεθνών Ελεγκτικών Οργάνων, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του Συμβουλίου της Ευρώπη που έχουν εκδοθεί σε βάρος της Ελλάδας.

– Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

– Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

– Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας για όλους. Αυστηρός κρατικός έλεγχος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης με επαγγελματικά δικαιώματα και άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

– Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

– Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

– Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

– Επέκταση μείωσης των Συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Οι ψεύτικες «ιστορίες επιτυχίας» δεν πείθουν κανέναν. Γι αυτό τα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν
αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Απαντάμε σε όλους αυτούς :

Αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.