Και το «Χαμόγελο του παιδιού» θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ”Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ

0 236

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ”Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ”Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι άλλων ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που δέχτηκε από τον βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως η απαλλαγή του εν λόγω ιδρύματος προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επίσης, υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

περισσότερα στο protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.