Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γηροκομείο του Βόλου

0 429

Εισβολή στο Γηροκομείο του Βόλου έκανε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στις 15.45, το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι νεαροί εισέβαλαν στο ίδρυμα και διαμαρτυρήθηκαν για την περίπτωση ενός 33χρονου άνεργου, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Βόλου με την κόρη του και πρόκειται να του γίνει έξωση, επειδή χρωστάει μισθώματα που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ.

Η διοίκηση του Γηροκομείου είχε απαντήσει ότι ο συγκεκριμένος παίρνει κοινωνικό επίδομα με το οποίο μπορεί να πληρώνει το μίσθωμα, το οποίο είναι σχετικά χαμηλό αλλά το παρακρατεί.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» παρέμειναν στον χώρο περίπου δέκα λεπτά, ζητώντας από το υπόλοιπο προσωπικό να παραδώσει τα κινητά του τηλέφωνα και να μην καταγράψει την «επίσκεψη». Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι θα επιστρέψουν αν η απαίτησή τους δε γίνει δεκτή από τη Διοίκηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Έχουμε δώσει στοιχεία»
Αναφερόμενος στο θέμα για το οποίο τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν παρέμβαση στο ίδρυμα ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος δήλωσε: «έχουμε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να του εξηγήσω».

Η ανακοίνωση της στυνομίας για την έφοδο του Ρουβίκωνα

Σχετικά με την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Γηροκομείο Βόλου, από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι 20 άτομα, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες, διαμαρτυρήθηκαν στον Διευθυντή του Γηροκομείου Βόλου και του ζήτησαν να σταματήσει η διαδικασία έξωσης, χωρίς να κάνουν κάποιες ζημιές, ενώ αποχώρησαν από το σημείο μετά από περίπου 15 λεπτά.
Τα συγκεντρωμένα άτομα βιντεοσκοπούσαν τη δράση τους και ισχυρίστηκαν ότι ήταν μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να επιτευχθεί η προσαγωγή ατόμων.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Α.Τ. Βόλου.

thessaliatv.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.