Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Μετεώρων η έναρξη της « Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων »

0 1,607

Στην ιστορία θα γραφεί η 24η Νοεμβρίου για τον Δήμο Μετεώρων, ημέρα όπου έγινε η έναρξη της « Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων » από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στο Ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ της πόλης μας παρουσία του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου, του Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, της Βουλευτή της Ν.Δ ν. Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, προσκεκλημένων Μητροπολιτών, του Πρωτοσύγγελου Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, μοναχών των Ι.Μ. των Αγίων Μετεώρων, Ιερέων της μητρόπολης, του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπάρδα, του Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Μπουτίνα, του Δημάρχου Δ. Μετεώρων κ. Αλέκου, αντιδημάρχων, Δημοτικών συμβούλων, της Π.Υ, της Αστυνομίας Τρικάλων και Καλαμπάκας, κ.α.

Επίσης πέρα από την επίσημη έναρξη της Ακαδημίας έγινε και η  παρουσίαση των προσφάτων εκδόσεων της Ιεράς Βασιλικής Μονής του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου σε επιμέλεια του καθηγητού (ΕΔΙΠ) της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.