Ισχυρός παγετός την Κυριακή με λιακάδες και περιορισμένες χιονοπτώσεις

0 576

Κυριακή, 17-1-2021
Ηλιοφάνεια με πολύ κρύο στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.  Συννεφιά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βροχές και χιόνια στα ορεινό-ημιορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου, βροχές και χιόνια στα ορεινά των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και του Ιονίου. Ισχυρός παγετός τη νύχτα στα ηπειρωτικά, τοπικά ολικός παγετός στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες: Στη δυτική Μακεδονία ολικός παγετός από -15 έως -3, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά από -8 έως 4, στα νότια ηπειρωτικά από -4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 7, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από -1 έως 5, στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με πολύ κρύο, ισχυρούς Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από -3 έως 2 βαθμούς.

Στην Αττική, νωρίς το πρωί συννεφιά, χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα έως τα 300 μέτρα και στη συνέχεια ηλιοφάνεια με συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 6 βαθμούς, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δευτέρα, 18-1-2021
Ηλιοφάνεια με πολύ κρύο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, στα ορεινά-ημιορεινά των Κυκλάδων και την Κρήτης, λίγα χιόνια και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.. Οι άνεμοι Ανατολικοί, σταδιακά Βοριάδες 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα ηπειρωτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά ολικό παγετό.

Τρίτη, 19-1-2021
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με συννεφιά, λίγες βροχές, χιονόνερο και λίγα χιόνια στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με παγετό τη νύχτα στα ηπειρωτικά, ισχυρό στα κεντρικά και βόρεια.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr