Ιωάννης Καμπουρόπουλος: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας

Πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή που μένω η τότε δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σακελλαρίου

0 166

Πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή που μένω η τότε δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σακελλαρίου

Πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή που μένω η τότε δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σακελλαρίου αποφάσισε να φτιάξει τα πεζοδρόμια προεκλογικά ,αφήνοντας έτσι την ελπίδα στους μελλοντικούς ψηφοφόρους του ,ότι κάτι έκανε…….Φαντάζομαι καταλάβατε ότι μένω στην περιοχή της πόλης που στερείτε δρόμων. Και λέω στερείται δρόμων, γιατί κάθε φορά που βρέχει καταστρέφονται ,υποβάλλοντας σε αφάνταστη ταλαιπωρία αρκετούς κατοίκους της περιοχής.

Για να συνεχίσω την ιστορία, ο εργολάβος που έφτιαξε τα πεζοδρόμια με χρήματα του ελληνικού λαού φυσικά και όχι με χρήματα του κ. Σακελλαρίου και των αντιδημάρχων του φρόντισε να μαζέψει το χαλίκι που υπήρχε στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτόν που περνάει μπροστά από το σπίτι μου και μάλλον, υποθέτω το χρησιμοποίησε στην εργολαβία του.

Παρεμπιπτόντως τα πεζοδρόμια του κ. Σακελλαρίου ,που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος σε πολλά σημεία έχουν καταστραφεί.

Για να επανέλθω στο θέμα μας την εποχή εκείνη υπέστην μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί όταν βρέχει ο δρόμος καταστρέφεται η γίνεται γλιστερός, πράγμα που με εμποδίζει να πάω σπίτι μου .

Αντιμετώπισα ακόμη και ειρωνείες από τον εργολάβο στον οποίο απευθύνθηκα ζητώντας να επαναφέρει τον δρόμο στην αρχική του κατάσταση, στρώνοντας χαλίκι εννοώ, αφού τα χρήματα που εισέπραξε δεν έφταναν για οτιδήποτε άλλο. (Έτσι μου είπε.)

Για να είμαι δίκαιος μετά από πολλές προσπάθειες ήρθαν και έριξαν λίγο χαλίκι και από τότε όταν δεν βρέχει, μπορώ και πηγαίνω σπίτι μου.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλαμβάνεται και σήμερα με τον εργολάβο που έσκαψε για να περάσει τον σωλήνα της ύδρευσης.

Γύρισα ένα απόγευμα σπίτι μου και το χαλίκι είχε εξαφανιστεί. Αν θεωρείτε ότι δεν είναι σοβαρό αυτό τότε σκεφτείτε τον εαυτό σας να μην μπορείτε να πάτε σπίτι σας.

Σε ευρωπαϊκή χώρα το 2018.

Έχω τώρα περίπου ενάμιση μήνα που ζητάω από την δημοτική αρχή να επανέλθει ο δρόμος στην προηγούμενη κατάσταση για να μπορώ να πηγαίνω σπίτι μου. Υπέβαλλα γραπτή αίτηση στις αρχές Φεβρουαρίου. Έχω πάρει πολλή ευγένεια και υποσχέσεις, η κ.Φροσυνάκη πραγματικά ήρθε και είδε το πρόβλημα και θα θυμάται ότι, για να διασχίσει τον δρόμο με τα πόδια χρειάστηκε να πιαστεί από τον κύριο που την συνόδευε για να μην πέσει.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν έχω να ρωτήσω τα εξής:

1.Σε τι διαφέρετε οι μεν από τους δε. Όταν θα έρθουν οι εκλογές θα λέτε ότι είστε καλύτεροι. Σε τι; Ένας πολίτης του Δήμου σας έχει κάνει ένα σωρό εκκλήσεις για βοήθεια και αδιαφορείτε. Να σας θυμίσω ότι είναι υποχρέωσή σας. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Γι’ αυτό εκλεγήκατε. Όχι για τις συνεστιάσεις και τις καρέκλες.

2.Παρόλο που ομολογώ ότι σε σχέση με τους προηγούμενους η νυν δημοτική αρχή στο παρελθόν έχει ανταποκριθεί πολύ πιο άμεσα, γιατί οι δρόμοι εδώ χρειάζονται συνεχώς επισκευή, θέλω να σας ρωτήσω τι ακριβώς παθαίνετε, όταν εμπλέκονται εργολάβοι. Γιατί, αν ο εργολάβος δεν παραδώσει τον δρόμο όπως ήταν πριν, η αν δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες ,εσείς πρέπει να μεσολαβήσετε. Δεν εκλεγήκατε για να υποστηρίζετε τους εργολάβους αλλά τους πολίτες .

3.Το ότι δεν είμαι Καλαμπακιώτης ,άσχετα αν προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πόλη πολλά χρόνια η ότι δεν ανήκω σε συγκεκριμένους κύκλους, παίζει άραγε κάποιο ρόλο στην ταλαιπωρία που υφίσταμαι;
Και τέλος,

4.Όταν μας λέτε ότι δεν έχουμε χρήματα να φτιάξουμε τους δρόμους ,μπορείτε να μας πείτε τι έγιναν τα χρήματα, που κάποτε μας κράτησε ο Δήμος για την κατασκευή των υποδομών στην περιοχή.

Μερικά πράγματα τα κατανοώ. Παραλάβατε μια συγκεκριμένη κατάσταση και μάλλον δεν έχετε χρήματα. Οφείλετε όμως να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνετε τους πολίτες.
Γιατί τελικά σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι πολίτες έχουν δικαιώματα. Και ένα από τα βασικά είναι να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σπίτι τους.

Υπάρχουν όμως και χώρες που οι έχοντες εξουσία θεωρούν τους μη έχοντες ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Στο τέλος της μέρας πρέπει να αποφασίσετε σε ποια κατηγορία ανήκουμε.

ΥΓ: Επειδή θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος θέλω να σας ευχαριστήσω για την ηθική συμπαράσταση και την ευγένεια ,αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν. Χρειάζονται και πράξεις.

ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

dromos kalabakas 1820180225 085126

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.