Ημερίδα του ΟΣΤ για το ασφαλιστικό έγινε στα Τρίκαλα

0 277

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα και με ομιλητή τον π. Υπουργό Εργασίας και  νυν γραμματέα του τομέα  κοινωνικής ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.Κουτρουμάνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Κέντρου Έρευνας/Μουσείο Τσιτσάνη και στους παρευρισκόμενους δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί σχετικά με το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό. Καθώς δε ο κ. Κουτρουμάνης τυγχάνει ένας εκ τον λίγων στην χώρα με άρτια γνώση του θέματος είναι δεδομένο ότι άπαντες αποχώρησαν σοφότεροι σίγουρα-αλλά πιθανότατα και βαθιά προβληματισμένοι αναφορικά με το ασφαλιστικό παρόν και το συνταξιοδοτικό μέλλον τους. Δυστυχώς ένα τόσο μεγάλο θέμα δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό καθώς η συμμετοχή ήταν σημαντικά μικρότερη του αναμενόμενου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του ΟΣΤ, κ. Ντουρτούνης Κων/νος ,προβληματιζόντουσαν κατά το σχεδιασμό της εκδήλωσης με τον, εμπνευστή της και Γ.Γ. του ΟΣΤ κ. Μπάκο Γεώργιο, για τον αν η αίθουσα του Μουσείου επαρκεί και εν τέλει αποδείχτηκε υπερβολικά μεγάλη εμφανιζόμενη σχεδόν άδεια. Ενδεικτικό, σαφέστατα, της απάθειας του κόσμου για τα ζητήματα που τον απασχολούν και της συνήθειας να περιορίζεται σε γκρίνια και όχι σε συμμετοχή και  δράση.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και, απόντος του Δημάρχου, χαιρετισμό απηύθυνε ο   αντιδήμαρχος Αθλητισμού-και οδοντίατρος στο επάγγελμα-κ. Λάππας ο οποίος, εξαιρετικά εύστοχα, χαρακτήρισε τον κ. Κουτρουμάνη λευίτη της πολιτικής και βαθύ γνώστη του θέματος.

Αν είναι κάτι το οποίο πρέπει να κρατήσουμε από την εκδήλωση είναι τα λόγια του κ. Κουτρουμάνη ότι «επιβάλλεται να δημιουργήσουμε κίνητρα ασφάλισης. Οι αδικίες και οπι στρεβλώσεις είναι έντονες και η πολιτεία οφείλει να τις δει και να τις αλλάξει»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.