Ημερίδα με θέμα «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία» διοργανώθηκε στο Γυμνάσιο Οξύνειας

Το Γυμνάσιο Οξύνειας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»

0 494

Το Γυμνάσιο Οξύνειας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»

Το Γυμνάσιο Οξύνειας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»  με προσκεκλημένη την κ. Καραμπατζάκη Δέσποινα, Εκπαιδευτικό – Ψυχολόγο, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και με συμμετοχή των καθηγητών και του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου.

Αρχικά ο Διευθυντής κ. Χύτας Κωνσταντίνος ενημέρωσε τους γονείς για τη λειτουργία του σχολείου και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα:

«Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο: Οι γονείς, το κλειδί της επιτυχίας!»

Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση του θέματος. Οι γονείς διατύπωσαν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τη συμπεριφορά των εφήβων και ζήτησαν να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των εφήβων.

Η κ. Καραμπατζάκη εμπεριστατωμένα διαφώτισε τους γονείς σχετικά με τους τρόπους θετικής συμπεριφοράς απέναντι στους εφήβους. Στο τέλος της συζήτησης οι γονείς μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με την κ. Καραμπατζάκη και τους καθηγητές ομολογώντας ότι με τη συνάντηση αυτή αναπτερώθηκε το ηθικό τους και ενισχύθηκαν, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ρόλου τους. Κοινό επίσης ήταν το αίσθημα ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνεργατική προσπάθεια όλων.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γονέων μάς δημιουργεί την υποχρέωση να διοργανώσουμε και άλλες ημερίδες συζήτησης με ειδικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.

 Gum oxyneias hhm1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.