Ηλιοφάνεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα την Κυριακή

0 940

Κυριακή
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα της τάξης των 5-6 βαθμών, εξαιτίας αρκετά ψυχρής αέριας μάζας που κινείται από τη Βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια. Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί τοπικά παγετός, με την ελάχιστη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την περιοχή του Αιγαίου αναμένεται συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές έως τις μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι, Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενίσουν. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13 (στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 9), στη δυτική και νότια Ελλάδα από 4 έως 20 και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με ισχυρούς Βοριάδες 5-7 Μποφόρ, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά στα βόρεια. Άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ με εξασθένιση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

thermokrasies-011219.jpg

Δευτέρα
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εξαίρεση η δυτική Ελλάδα με συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές. Ομίχλες είναι πιθανές τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιάδες 3-5 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Τρίτη
Συννεφιά με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική χώρα, σταδιακά και στην κεντρική και βόρεια χώρα. Τη νύχτα είναι πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Ομίχλες αναμένονται τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιάδες 3-5 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Του Μιχάλη Σιούτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.