Ηλίας Βλχαογιάννης: Μύθοι, όνειρα, πραγματικοτητες

Με πολλά όνειρα και οράματα,ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…. Υποσχέθηκε τα ΠΑΝΤΑ…..

0 440

Με πολλά όνειρα και οράματα,ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…. Υποσχέθηκε τα ΠΑΝΤΑ…..

Με πολλά όνειρα και οράματα,ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…. Υποσχέθηκε τα ΠΑΝΤΑ…..  Τί 13η σύνταξη, τί βασικό μισθό 751 Ευρώ,τί αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών ,τί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ,τί “σκίσιμο” των μνημονίων, τί ΔΙΑΓΡΑΦΉ μονομερώς του δημοσίου χρέους ως επαχθούς και ……

Και φυσικά ο Ελληνικός λαός κουρασμένος,απογοητευμένος και ζαλισμένος από τις συνέπειες της κρίσης, τον πίστεψε και τον εμπιστεύθηκε…..” Οι άλλοι δεν μου τάζουν τίποτα, αυτός μου υπόσχεται τόσα….” . Τα δύο από τα δέκα να κάνει,κερδισμένος θα είμαι,σκέφτονταν ο καθένας χωριστά( και όλοι μαζί …..). Και φυσικά,ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο λαός ….κατέστη φτωχότερος και με περισσότερα χρέη στην πλάτη…..
του…..

Τα Μνημόνια που θα . ..”εσκιζαν,” “τριτωσαν…”. Οι φόροι ,αυξήθηκαν … Οι ελεύθεροι επαγγελματίες,στην πυρά … Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν την τύχη των εριφιων του Πάσχα….. Προδιαγεγραμμένη η κακή τους μοίρα. Περιμένουν τη σειρά τους: Κανένας δεν ξεφεύγει από τη “μοίρα του και το πεπρωμένο του.

Γιατί όλα τα παραμύθια,έχουν ΚΑΙ Δράκους….Που ΔΕΝ τρώνε πάντα τους σκληρούς και κακούς καταπιεστές,αλλά τρώνε και τα ακακα αρνάκια για να χορτάσουν ….. Ή κυρίως,ΜΌΝΟ αυτά…..Που ΔΕΝ έχουν δύναμη αντίστασης,που είναι κλεισμένα στο μαντρί και απλά…. βελαζουν… ( Όπως οι φουκαράδες μισθωτοί ,συνταξιούχοι,μικροεπαγγελματιες……)

Και όταν (οι κακοί δράκοι…) δουν ότι τα αφεντικά τους δεν τους δίνουν άλλη τροφή,στρέφονται εναντίον τους και τα …..”καταβροχθίζουν…”,γιατί τους είναι πλέον άχρηστα και αχρείαστα …. Τη δουλειά τους την έκαναν και με το παραπάνω….

Και ΜΝΗΜΌΝΙΑ εφάρμοσαν και ΜΝΗΜΌΝΙΑ ψήφισαν και τις αντιδράσεις ελεγξαν. Χωρίς να κουνιέται ρουθούνι …. Τότε που δε θα θέλουν αλλά μνημόνια και δεσμεύσεις,αφού η πατρίδα μας έχει υπερδεσμευθει μέχρι το 2060 και βλεπουμε, δεν θα θέλουν τόσο λερωμένα χέρια…. Και θα τους στείλουν από κει που ήρθαν…. Θα παραδοθούν στη γενική λήθη και απαξία,αφού τίποτα θετικό δεν θα χει να θυμάται ο λαός μας,από το πέρασμά τους στην εξουσία…. Θα αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή….Οι πολιτικές “κωλοτούμπες “τους και “πιρουέτες” τους,θα διδάσκονται στις ανα τον κόσμο Σχολές Πολιτικών Επιστημών, ως κλασσικά παραδείγματα πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμου ….. Κι ο Ελληνικός λαός,θα τους γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη. Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν . Πολιτική επιείκεια,δεν θα έχουν…..

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ.Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.