Ηλίας Βλαχογιάννης – Συνυπέγραψε πρόταση για λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων

0 189

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, με ακόμη 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ,στον Υπουργό Οικονομικών κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ .

Με στόχο την επίλυση του προβλήματος θέρμανσης των σχολικών μονάδων οι Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό προτείνουν τα εξής:

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας μας να μην μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών αιθουσών των σχολικών μονάδων τους.
Όπως γνωρίζεται για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.
Για να αντιμετωπίσουν οι δήμοι τις υποχρεώσεις τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε περικοπές όλων των άλλων δαπανών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη στις σχολικές μονάδες και να αναγκάζονται εκπαιδευτικοί και γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά στις αναγκαίες δαπάνες.
Στην περίπτωση των σχολικών μονάδων, τα έσοδα από τον ΕΦΚ, από την μία τσέπη πρέπει να πάνε στην άλλη διότι το κράτος πρέπει να χρηματοδοτήσει τους Δήμους για την θέρμανση των σχολείων.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε

α) τη συνολική επιστροφή του ΕΦΚ στους Δήμους για την θέρμανση των σχολικών μονάδων ή β) την κατάργηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, προκειμένου και οι μαθητές να έχουν την ανάλογη θέρμανση στις σχολικές αίθουσες και οι Δήμοι να μην επιβαρύνονται, σε ημέρες που τα δημοσιονομικά τωνΔήμων είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά με το Ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, για τις σχολικές μονάδες;»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.