Ηλίας Βλαχογιάννης: Θρασύτατοι στο εσωτερικό, «πειθήνιες θεραπαινίδες» στο εξωτερικό

1 1.213

Όσοι λέγαμε ότι δύσκολα οι Κυβερνωντες θα ξεκολλήσουν απ τις καρέκλες τους, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι είχαμε απόλυτο δίκιο. Οι αριστεροδεξιοί πολιτικοί είπαν ΤΌΣΑ ΨΈΜΜΑΤΑ για να πάρουν την εξουσία, που τώρα έτσι εύκολα δε θα την αφήσουν….

Αν θυμηθούμε τι έλεγαν στον Ελληνικό λαό για να ΥΦΑΡΠΑΣΟΥΝ την ψήφο του , τότε θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται…

Πολιτικοί “ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ ” , “ΑΡΡΙΒΙΣΤΕΣ ” και “ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ” .
ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ στο εσωτερικό, “ΠΕΙΘΗΝΙΕΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΊΔΕΣ ” στο εξωτερικό.
Το GO BACK κ. Μερκελ, έγινε WELL COME κ. Μερκελ.
Όχι μόνο ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ η Γερμανίδα Καγκελλαριος, αλλά και ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ από τα χείλη της για μια καλή κουβέντα, για μία φιλοφρόνηση….

Κι όλα αυτά, για την… καρέκλα…. Υποθέτω ότι θα χρειασθούμε ειδικά συνεργεία ΑΠΟΚΌΛΛΗΣΗΣ , στην επόμενη κυβερνητική αλλαγή…
Αυτοί που κατηγορούσαν ως ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΥΣ τους τότε μη κυβερνητικούς βουλευτές, που θα έδιναν θετική ψήφο στο Σταύρο Δήμα, το 2014, τώρα όχι μόνο θεωρούν κάτι τέτοιο ως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ , αλλά ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ πολιτικά για να κερδίσουν τη στήριξη τους…. Αυτό που τότε κατήγγειλαν ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΤΟΙ , τώρα το ΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ….

Ποιος δε θυμάται τον περιβόητο ΧΑΙΚΑΛΗ , να ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ απόπειρα ΔΩΡΟΔΟΚΊΑΣ του, για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα… Ως και τις κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης του Τερενς Κουικ και της Έλενας Κουντουρα, για το ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ μας….

Είναι οι ίδιοι που κατήγγειλαν το Σταύρο Θεοδωράκη και τους βουλευτές του Ποταμιου, ως ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ υπαλλήλους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ και ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ συμφερόντων….. Ενώ τώρα τους ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ και τους ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ , για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπων…..

Τα καλά και συμφέροντα, για τους ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ της πρώτης φοράς Αριστεράς…
Αλλά “κοντά, σιμά ειν τα Γιάννενα”, που λέει κι ο θυμοσοφος λαός μας….

Η όπως λένε στο χωριό μου, “όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρια, τα βρίσκει στο τομάρι….”

Όσο και να παίζουν ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙΣ , ο “ΚΎΒΟΣ ΕΡΡΊΦΘΗ …”. Σε λίγο ΞΕΠΕΖΕΥΟΥΝ …. Ο λαός θα τους ΠΛΗΡΩΣΕΙ πολιτικά, ανάλογα με την προσφορά τους….. Ας ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ αυτό που έρχεται, με ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ και ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ….

Είναι το μόνο που τους ΜΕΝΕΙ και μπορούν να ΚΑΝΟΥΝ ….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, τ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

1 Σχόλιο
 1. Mme Cassoulet λέει

  Νέα Δημοκρατία καταδικάστηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εμπορικό τμήμα) την 1η Ιουνίου 2018. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Ενάγουσα η τράπεζα Πειραιώς, η οποία προέβη στο αυτονόητο. Κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, αν και ήταν υποχρεωμένη από τις συμβάσεις δανειοδότησης να ικανοποιήσει τα οφειλόμενα, εντούτοις ούτε το έκανε αλλά ούτε και τα ρύθμισε.
  Η μεν τράπεζα, λοιπόν, υποχρεώθηκε να διασφαλίσει τα συμφέροντα τα δικά της, των μετόχων της και των καταθετών της ως όφειλε και όπως πράττει για κάθε δανειολήπτη ο οποίος δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του. Η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, ενετάχθη στην κατηγορία των δανειοληπτών κόκκινων δανείων.
  Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος, ωστόσο, είναι ότι παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του κόμματος και κυρίως του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη για «νοικοκύρεμα» της ΝΔ, επιχειρήθηκε μέσω μίας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων να αγοραστούν οι οφειλές του κόμματος μέσω ενός fund, έτσι ώστε στη συνέχεια να ακολουθηθεί η πεπατημένη.
  Δηλαδή, η απεριόριστη επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής, έως ότου τα δάνεια καταλήξουν να είναι απλά «αγύριστα». Το εγχείρημα αυτό επιχειρήθηκε με δικηγορική κάλυψη γραφείου το οποίο ανήκει στους επιγόνους πολύ γνωστού πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος προσφάτως απεβίωσε. Τελικά, το σχέδιο έπεσε στο κενό και η Τράπεζα πρόλαβε να εκδικάσει την υπόθεση.
  Το κύριο ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο: πώς είναι δυνατόν ένα πολιτικό κόμμα εξουσίας, το οποίο μάλιστα διεκδικεί να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και να σχηματίσει κυβέρνηση, να εμφανίζει τέτοιο έλλειμμα έως ακόμη και δόλο ως προς τη διαχείριση των οικονομικών του; Πώς ένας πολίτης-ψηφοφόρος είναι δυνατόν να εμπιστευθεί ένα κόμμα και μια κομματική ηγεσία που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον νόμο και την τάξη, αλλά επιχειρούν να παρακάμψουν και τους νόμους και την τάξη, η οποία επιβάλλεται για όλους τους υπόλοιπους πολίτες και επιχειρηματίες.
  Τέλος, πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθεί κάποιος ένα πολιτικό σχήμα, όταν ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του παραπέμπει σε ανήθικες επιχειρηματικές μεθόδους του δόγματος «δανεικά και αγύριστα».
  Με την απόφαση-κόλαφο της Δικαιοσύνης η Νέα Δημοκρατία υποχρεούται να αποπληρώσει αυτά τα οποία έχουν εκδικαστεί. Παρ’ όλα αυτά, εδώ και μήνες επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στην έδρα του κόμματος. Κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν ομιλεί για την «ταμπακιέρα» και όλοι κάνουν σαν να μην ξέρουν
  Πηγή zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.