Ηλίας Βλαχογιάννης: Δεν πρέπει να ανησυχεί ο Ελληνικός λαός – Θα πρέπει όμως να ενημερωθεί καλύτερα

0 692

Η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και κυρίως τα αποτελέσμαρα αυτής, όπως καταγράφηκαν στο κοινό ανακοινωθέν, ελπίζω να αφυπνίσουν όλους εκείνους, εντός και εκτός της χώρας, που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η συμπαράταξη των Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων, αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων….

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, είδαμε χώρες να αγνούν την εταιρική μας σχέση και να ευνούν την Τουρκία, για στενά δικά τους συμφέροντα….
Ιδιαίτερα η στάση της Γερμανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας , πρέπει να μας προβληματισουν σοβαρά….

Και δε μιλάω για τη Ρωσία του “Ορθόδοξου” Πούτιν , που η σχέση του με την Τουρκία, προσομοιάζει με “εγκάρδια συνεννόηση”,άλλων εποχών…..

Η ΤΟΥΡΚΙΑ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ , τα παίζει ΟΛΑ για ΟΛΑ …. Νομίζει ότι τώρα είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ γι αυτήν στιγμή, να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, σ αυτά που θεωρεί “διαφορές” με την Ελλάδα.

Η χώρα μας πρέπει τάχιστα να τρέξει τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μικροκομματικές μεμψιμοιριες…

Και παράλληλα να ασκήσει μια πιο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ εξωτερική πολιτική, ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ξεκάθαρη μ εκείνες τις δυνάμεις που τα συμφέροντα τους, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα δικά μας.

Είναι πολύ παρήγορο ό,τι οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ της χώρας , ιδιαίτερα τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ κόμματα, δείχνουν να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ως προς τον ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ μας πολιτικής και τις ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ μας….

Προφανώς και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΗΣΥΧΕΙ ο Ελληνικός λαός.

Θα πρέπει όμως να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ καλύτερα….. Για να μη νοιώθει ότι οι θυσίες του για την Εθνική μας Άμυνα, δεν είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προτεραιότητα και ΜΠΟΡΟΥΝ να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ …

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.