Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές άνω των €3.000

Σε εφαρμογή τέθηκε από την 1η Απριλίου η υποχρεωτική πληρωμή αγορών ή υπηρεσιών άνω των 3.000 ευρώ (1.500 ευρώ από 1.1.2012) μέσω καρτών ( χρεωστικών ή πιστωτικών ) ή επιταγών ή τραπεζικού λογαριασμού για αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών.

0 260

Σε εφαρμογή τέθηκε από την 1η Απριλίου η υποχρεωτική πληρωμή αγορών ή υπηρεσιών άνω των 3.000 ευρώ (1.500 ευρώ από 1.1.2012) μέσω καρτών ( χρεωστικών ή πιστωτικών ) ή επιταγών ή τραπεζικού λογαριασμού για αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών. Σε εφαρμογή τέθηκε από την 1η Απριλίου η υποχρεωτική πληρωμή αγορών ή υπηρεσιών άνω των 3.000 ευρώ (1.500 ευρώ από 1.1.2012) μέσω καρτών ( χρεωστικών ή πιστωτικών ) ή επιταγών ή τραπεζικού λογαριασμού για αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών.

Η κατάργηση μετρητών δεν αφορά συναλλαγές που η οφειλή καλύπτεται με προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό είναι κάτω του ορίου των 3.000 ευρώ.

Αν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί ημέρα ή ώρα που οι τράπεζες είναι κλειστές, ο επιτηδευματίας -πωλητής εκδίδει απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων (αναγράφει ποσό, τρόπο εξόφλησης, αιτιολογία είσπραξης και αύξοντα αριθμού παραστατικού) την οποία επιδίδει στον πελάτη -ιδιώτη.

Στη συνέχεια ο επιτηδευματίας καταθέτει το ποσό αυτό, κατά την έκδοση της απόδειξης ή το χρόνο εξόφλησης της συναλλαγματικής, εντός δυο εργάσιμων ημερών στην τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών για την «Εξόφληση φορολογικών στοιχείων αξίας με επιταγή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού σε ειδικές περιπτώσεις συναλλαγών», οι οποίες ισχύουν ήδη από την 1η Ιουνίου 2010.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.