Ιερέας σταμάτησε τη λειτουργία επειδή πιστή φορούσε μάσκα – Είστε σαν να έχουμε καρναβάλι

0 712

Η είδηση από την Εορδαία Κοζάνης για τον ιερέα που διέκοψε τη λειτουργία γιατί πιστή φορούσε μάσκα προκαλεί αγανάκτηση.

Ειδικότερα, την Κυριακή, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου και απευθυνόμενος σε μια 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα μέσα στο ναό της ζήτησε να την βγάλει γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: “δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”.

Η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου. Εντύπωση προκαλεί και η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς φαίνεται να μην υπήρξε αντίδραση στην επίθεση του ιερομόναχου.

Και η εξήγηση ήρθε σήμερα καθώς σε ζωντανή σύνδεση στην ΕΡΤ ο ιερομόναχος την ώρα που έλεγε ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσα στην εκκλησία και πως μάσκα φοράμε μόνο στα καρναβάλια και άλλα πολλά υπήρχαν άνθρωποι πίσω του που χειροκροτούσαν.

Ο συγκεκριμένος ιερομόναχος μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επειδή πιστεύει στον κορονοϊό δεν πιστεύει στον Χριστό…

Μίλησε για “παγκόσμια δικτατορία μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάποιοι θέλουν να επιβληθεί στον κόσμο μέσω του Αντίχριστου”. Είπε ακόμα ότι όταν φοράς μάσκα δεν αναπνέεις αέρα και πως δεν είναι πανδημία αυτό που έχουμε στην Ελλάδα μόνο με 200 νεκρούς. Πρόσθεσε ότι κάποιοι πληρώθηκαν για να πουν ότι “ο πατέρας μου πέθανε από κορονοϊό”.

“Όταν έρχεσαι στο σπίτι του Χριστού, θα πρέπει να είσαι σωστά ντυμένη. Να καλύπτεις σώμα και κεφάλι, αλλά το πρόσωπο πρέπει να είναι καθαρό”, είπε επίσης ο ιερομόναχος Ιγνάτιος, που έδιωξε 74χρονη από την εκκλησία γιατί φορούσε μάσκα. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος της αρμόδιας Μητρόπολης, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας έχει αποσχιστεί, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει αποτειχηθεί.

madata.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.