Ιερά πανήγυρη Αγίου Μάμα στη Διάβα – Κάλεσμα στους κτηνοτρόφους

0 1.385

Στις 2 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάμα, προστάτη των βοσκών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη Διάβα Καλαμπάκας θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Κατόπιν στις 7:00 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα. Ακολούθως θα διαβαστούν οι ευχές «Εἰς τό εὐλογῆσαι ἅλας» και ευχή για κάθε ασθένεια ζώου, των Αγίων Μάμα και Μοδέστου. Στο τέλος οι πιστοί θα λάβουν ένα σακουλάκι με αλάτι, καθώς και γλυκίσματα που θα έχουν ετοιμάσει οι κυρίες της Ερανικής Επιτροπής του Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και υψώματος του Αγίου.

 

Με τιμή και χαρά καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ώστε να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και να λάβουν την ευλογία του Αγίου για τους ίδιους, τις εργασίες τους και τα ζώα τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr