Η ΣΤ’ τάξη του 5ου Δ.Σχ. Καλαμπάκας στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Στο πλαίσιο εκπονούμενου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

0 131

Στο πλαίσιο εκπονούμενου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Στο πλαίσιο εκπονούμενου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας  συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, με τίτλο: «Αρχαιολογικοί-Ιστορικοί χώροι και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Η κατοικία, η πόλη και το φυσικό περιβάλλον».

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης, τη λίμνη Ζηρού και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο του Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποίησαν ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να καταγράψουν εντυπώσεις και πληροφορίες για τα στοιχεία δόμησης των αρχαίων οικισμών και να τα συσχετίσουν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές ανακάλυψαν με τρόπο βιωματικό την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχιτεκτονική και στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής κατά την αρχαιότητα.

5o IMGP0208 2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.