Η προτάσεις της Λαικής Συσπείρωσης Μετεώρων για την επιδείνωση των κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή και τον Δήμο

0 670

Εδώ και λίγες ημέρες κατόπιν αιτήματος του κ.Σινάνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με θέμα την επιδίνωση κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή μας αλλά και το Δήμο.

Αρχικά ως Λαική Συσπείρωση πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να παρακάμπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τέτοιο ζήτημα συνεδριάζοντας μόνο οι επικεφαλής και ζητήσαμε τα θέματα να μπαίνουν απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μπορούν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούν τους δημότες, να παίρνουν θέση και να ενημερώνεται και ο κόσμος!

Η τοποθέτηση της Λαικής Συσπείρωσης για τα κρούσματα στο Δήμο ήταν ότι έπρεπε να παρθούν άμεσα μέτρα πρωτού ξεφύγει η κατάσταση!

Να γίνει άμεαη απολύμανση αλλά και τεστ σε όλους τους υπαλλήλους και όχι κάποιοι υπεύθυνοι να μιλάνε μόνο για ατομική ευθύνη των εργαζόμενων!

Υπεύθυνοι είναι η πολιτεία και ο Δήμος Μετεώρων και με ευθύνη δική τους οφείλουν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους! Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός την ανευθυνότητά τους με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτα!

Στις 2 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα “δια περιφοράς” για άλλη μια φορά! Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο η Δημοτική αρχή να μη μπορεί να βρεί το κατάλληλο χώρο ή τρόπο ώστε να γίνει “δια ζώσης” η συνεδρίαση!
…..ενώ από την άλλη διαιωνίζεται η κατάσταση στα σχολεία με στιβαγμένους μαθητές σε 20άρια και 25άρια τμήματα με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες λάστιχο να τα προλάβουν όλα με την πίεση των υπευθύνων τους!

Δικαολογημένα λοιπόν εξοργίζονται και ανησυχούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί!

Οι θέση και οι διεκδικήσεις της Λαικής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρες:

• Να γίνει άμεσα απολύμανση σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους του Δήμου.
• Να γίνουν τεστ σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου με ευθύνη του Δήμου.
• Να γίνονται μαζικά και συχνά τεστ στους δημότες και ιδιαίτερα στα σχολεία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του Δήμου.
• Άμεσα προσλήψεις με γρήγορες διαδικασίες για προσωπικό καθαριότητας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες ενόψει των αυξημένων αναγκών σε σχέση με άλλες χρονιές.
• Να ζητήσει ο Δήμος άμεσα την πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να γίνουν τα τμήματα με 15 μαθητές.
• Να διεκδικήσει ο Δήμος χρήματα από το κράτος ώστε να διαθέσει δωρεάν σε όλους μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ.
• Να διεκδικήσει και να απαιτήσει ο Δήμος από το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του πολύπαθου Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με δυνατότητα τοποθέτησης και στα σχολεία γιατρού και νοσηλευτή.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.