Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τον μήνα Απρίλιο

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου και ενώ στους περισσότερους προορισμούς οι τιμές έχουν αυξηθεί

0 219

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου και ενώ στους περισσότερους προορισμούς οι τιμές έχουν αυξηθεί

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου και ενώ στους περισσότερους προορισμούς οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρατηρούνται πτώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI)) για τον Απρίλιο του 2017, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Οι ξενοδοχειακές τιμές σε επίπεδο χωρών

Με εξαίρεση τη Γερμανία, η μέση τιμή των ξενοδοχείων στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Παρόλα αυτά, μειώσεις παρατηρήθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ολλανδία, ενώ η μέση τιμή των ξενοδοχείων αυξήθηκε κατά 29,2 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο, μειώθηκε κατά 3,1 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Στην Ιταλία, η μέση τιμή, που αυξήθηκε κατά 21,6 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στα 118 ευρώ, ήταν χαμηλότερη κατά 3,3 τοις εκατό από την μέση τιμή του Απριλίου του 2016. Στην Ελλάδα, η μέση τιμή είναι 91 ευρώ, 15,2 τοις εκατό περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα. Αυξήσεις στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές παρατηρήθηκαν και στην Κύπρο, με την τελική τιμή να είναι 76 ευρώ, 4,1 τοις εκατό περισσότερο από πέρυσι.

Πτώση 22,8 τοις εκατό σε σύγκριση με τον περσινό μηνα σημειώθηκε στην Τουρκία, όπου η μέση τιμή είναι 61 ευρώ. Αύξηση των τιμών παρατηρήθηκε στην Ισπανία τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όσο και σε σχέση με πέρυσι, κατά 12,3 και 7,2 τοις εκατό, αντίστοιχα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η μέση τιμή είναι 138 ευρώ, μειωμένη κατά 11 τοις εκατό σε σχέση με το περασμένο έτος.

 

H πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές των ξενοδοχείων σε δημοφιλείς Ευρωπαϊκούς προορισμούς τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όσο και σε σχέση με το προηγούμενο έτος με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η μέση τιμή των ξενοδοχείων διαμορφώθηκε στα 95 ευρώ, αυξημένη κατά 18,5 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο. Στη Βενετία, η τιμή αυξήθηκε κατά 54,6 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας το ύψος των 218 ευρώ. Αυξήσεις κατά 47,6 και 39,7 τοις εκατό αντίστοιχα παρατηρήθηκαν στο Άμστερνταμ και το Μονακό. Στην Κωνσταντινούπολη, η τιμή είναι 57 ευρώ, αυξημένη κατά 5,6 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο, μειωμένη παρόλα αυτά κατά 29,6 τοις εκατό σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016. Πτώση 5,2 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκε και στην Ρώμη, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 127 ευρώ. Μικρή πτώση σε σχέση με τις περσινές τιμές είχαν το Λονδίνο και το Παρίσι, με την μέση τιμή να είναι 177 και 144 ευρώ αντίστοιχα. Στις Βρυξέλλες παρατηρήθηκαν μειώσεις τόσο σε μηνιαίο όσο και σε ετήσιο επίπεδο. Η μέση τιμή για τον Απρίλιο του 2017 είναι 112 ευρώ, 4,3 τοις εκατό λιγότερο σε σχέση με τον Μάρτιο, και μειωμένη κατά 9,7 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

capture3eucities

Οι μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές των περισσότερων Ελληνικών προορισμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρόλα αυτά παρατηρήθηκαν μειώσεις σε μερικούς προορισμούς. Στα Χανιά, η μέση τιμή είναι 71 ευρώ, μειωμένη κατά 2,7 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Ελαφρώς υψηλότερη τιμή έχουν τα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, όπου η τιμή είναι 77 ευρώ. Στην Κέρκυρα, ενώ η μέση τιμή παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με την περσινή στα 67 ευρώ, μειώθηκε κατά 10,7 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο Ναύπλιο η τιμή είναι 75 ευρώ, 4,2 τοις εκατό υψηλότερη από την αντίστοιχη περσινή ενώ στην Πάργα παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 18,8 τοις εκατό, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 57 ευρώ. Στη Σαντορίνη η μέση ξενοδοχειακή τιμή είναι 147 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος και σε 14,8 τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση των τιμών παρατηρήθηκε στην Μονεμβασία, όπου η τιμή διαμορφώθηκε στα 63 ευρώ, αυξημένη κατά 12,5 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Στην Καβάλα και την Λάρισα παρατηρήθηκε πτώση των τιμών κατά 23,7 και 33 τοις εκατό αντίστοιχα. Τέλος, στην Σύρο, η μέση τιμή είναι 55 ευρώ, μειωμένη κατά 21,4 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 3,5 τοις εκατό σε σχέση με το περσινό έτος.

capture2grcities

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.