Η “Πόλη της Τρούφας” γιορτάζει! – 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα 8-11/6/2023

2 1.530

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, 8 με 11 Ιουνίου 2023. Έχει την υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται στα πλαίσια της ονομασίας της Καλαμπάκας ως “Πόλη της Τρούφας”.

Κατά τη διάρκειά της, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη γνωριμία του κόσμου με την τρούφα. Κορυφαίοι ειδικοί, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κορυφαίου Έλληνα σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, θα αναδείξουν θέματα, όπως η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά.

Κορυφαία στιγμή της γιορτής είναι το Σάββατο 10 Ιουνίου, όπου περίπου 30 σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, αρκετά είδη τρουφομανιταρο – εδεσμάτων, ενώ επίσης δωρεάν θα δοθούν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά κλπ.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής, θα υπάρχουν καθημερινά, επίσης δωρεάν, πολλές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με βάση την παρουσία κόσμου σε παλαιότερες Γιορτές Μανιταριού που γίνονταν στην πόλη, αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι το ενδιαφέρον για την τρούφα αυξάνεται συνεχώς και η Γιορτή αυτή, σε συνδυασμό με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, είναι ο κατάλληλος τόπος για ενημέρωση και γευστική δοκιμή.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί μεγάλη συμμετοχή ανθρώπινου δυναμικού, το Μουσείο καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κατά τις ημέρες της Γιορτής, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
  1. ΟΧΙάς λέει

    Το τζάμπα πέθανε………

  2. Τρουφίτσα λέει

    Όταν το 99% των Καλαμπακιωτών δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τρούφα και η πλειονότητά τους δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να δοκιμάσει μετράει καθόλου; Κι άντε το μουσείο θέλει τζερτζελέδες και κέρδη. Λογικό, ιδιωτική επιχείρηση είναι. Ο Δήμος πού κολλάει; Ή δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και λένε να προβάλλουν το συγκεκριμένο ως δική τους πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση: αίσχος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.