Η παρατηρητικότητα Εξωτερικού Φρουρού ακύρωσε… απόδραση από τον Κορυδαλλό

0 949

Χθες το απόγευμα η παρατηρητικότητα ενός εξαίρετου συναδέλφου μας  Εξωτερικού Φρουρού, σκοπού στο προαύλιο της Β’ πτέρυγας του Κ.Κ. Κορυδαλλού, έσωσε το κύρος της Υπηρεσίας και το νέο δόγμα  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  «Ασφάλεια  για όλους, ασφάλεια παντού».

Ο συνάδελφος αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις ενός κρατούμενου, ο οποίος επιμελώς έκρυψε ένα αυτοσχέδιο σχοινί μήκους 5,5 μέτρων σε κάδο απορριμμάτων, με σκοπό προφανώς τις νυχτερινές ώρες να αποδράσει αναρριχώμενος σε μία από τις πολλές άδειες σκοπιές του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού.

Επανειλημμένα έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης είναι τραγικά υποστελεχωμένη και στην πλειοψηφία τους στα καταστήματα κράτησης, δεν επανδρώνονται αρκετές υπερυψωμένες σκοπιές και προφανώς υφίσταται θέμα ασφαλείας, καθώς υποθέτουμε ότι και εμείς συμπεριλαμβανόμαστε στο «παντού» και στο «για όλους».

Συγχαρητήρια στον καταπονημένο (χωρίς ρεπό εδώ και μήνες), απλήρωτο (ακόμα του οφείλονται πληρωμές νυχτερινής εργασίας από το 2019)  συνάδελφο Εξωτερικό Φρουρό.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωστίκας Γεώργιος

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στιβακτάκης Γεώργιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.