Η ομιλία του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κ. Γιώργου Δήμου

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την ομιλία του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κ. Γιώργου Δήμου όπως αναγνώσθηκε από τον ίδιο μετά την εκλογή του.

0 781

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την ομιλία του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κ. Γιώργου Δήμου όπως αναγνώσθηκε από τον ίδιο μετά την εκλογή του.

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την ομιλία του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κ. Γιώργου Δήμου όπως αναγνώσθηκε από τον ίδιο μετά την εκλογή του.

Η ομιλία του κ. Γιώργου Δήμου έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τα την εμπιστοσύνη που δείξατε στο προσωπό μου, εκλέγοντάς με πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο Δήμαρχο κ. Σακελλαρίου Δημήτρη για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε γι’ αυτή την σημαντική θέση. Προσδοκία μου είναι η ειλικρινής και αξιοπρεπής συνεργασία.

Η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλ/κας σηματοδοτεί μια νέα θεώρηση αλλά και πρόσκληση στη Διοίκηση του δήμου. Πιστεύω ότι δικαιώνονται οι προσδοκίες των νέων της περιοχής μας, των επαγγελματιών της Καλ/κας, αλλά και οι προσδοκίες των κατοίκων της όλης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Καλ/κας.

Σε αυτή την θέση έχουν θητεύσει σημαντικοί άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας και από αυτό το συλλογικό όργανο έχουν ληφθεί αποφάσεις που σφράγισαν την πορεία του τόπου μας.

Αναλογίζομαι ότι θα είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός τόπου με σημαντική ιστορία, με άπειρα κάλλη και πολιτισμική κληρονομιά. Γι’ αυτούς τους λόγους κε Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι με τιμά ιδιαιτέρως η εκλογή μου στη θέση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.

Οι αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για την λύση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος μας με οδηγούν στην σκέψη και το καθήκον να ζητήσω την ενεργή βοήθεια όλων σας σε μια γόνιμη και ειλικρινή συμμετοχή. Οι προκλήσεις είναι πολλές και έχουμε χρέος σ’ αυτόν εδώ το χώρο να οικοδομήσουμε την αυτοδιοικητική και οργανωτική δομή με βάση το νόμο Καλλικράτης.

Θέλω να γνωρίζεται όλοι ότι :

1. Μελημά μας θα είναι να νοιώθετε οικεία σε αυτόν εδώ το χώρο

2. Θα στηρίξω και θα ενισχύσω την ελεύθερη έκφραση των σκέψεων σας, πάνω σε ένα ειλικρινή διάλογο.

3. Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας και θα είναι οδηγός μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας.

4. Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός (ατομικός ή συλλογικός) θα είναι το ζητούμενο

5. Εδώ λογοδοτούμε συνεχώς, όχι μόνο ο ένας στον άλλον, αλλά κυρίως στον Καλαμπακιώτικο λαό!

6. Θα προχωράμε στην ουσία και δεν θα μένουμε στις εντυπώσεις. Όταν βάζουμε στόχους θα επικεντρωνόμαστε σε αυτούς μέχρι τέλους

7. Θα λειτουργούμε με τους κανόνες που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριοι συνάδελφοι εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε!

Εγώ υπόσχομαι στο σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης.

Είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας. Δεν περισσεύει κανείς!

Θέλω επίσης από αυτό το βήμα να ευχηθώ σε όλους, συνδημότισσες και συνδημότες, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Και να τους καλέσω να συνεργαστούν με τη Δημοτική αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας. Από αυτή την στιγμή αρχίζει το νέο μεγάλο ταξίδι! Καλή μας επιτυχία.

Γεώργιος Δήμου

Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου

Καλαμπάκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.