Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας για τους παιδικούς Σταθμούς

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε από 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες ζούν έναν Γολγοθά.

0 137

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε από 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες ζούν έναν Γολγοθά.

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε από 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες ζούν έναν Γολγοθά. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο και μόνο τα παιδιά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, φτάνουν τις 55.000 πανελλαδικά, δηλαδή όπως καταγγέλει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας (1 έως 4 ετών), δηλαδή περίπου 180.000 παιδιά, μένουν εκτός παιδικών σταθμών»!

Στην περιοχή της Καλαμπάκας:

• Έγιναν 205 αιτήσεις , το πολυπόθητο κουπόνι(voucher) πήραν 165 παιδιά.
• 40 παιδιά δεν το απέκτησαν, ενώ είχαν πλήρη φάκελο γιατί δεν υπήρχαν θέσεις
• 5 παιδιά απορίφθηκαν γιατί είχαν ελλιπή φάκελλο!
Τα παιδιά που δεν επιλέχτηκαν και όσα δεν είχαν καν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση στο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να πληρώσουν οι γονείς από την τσέπη τους, σε ιδιωτικούς σταθμούς ή στους δημοτικούς πληρώνοντας τροφεία αν βρούν θέση!

Την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι κυβερνήσεις και φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιμετωπίζουν τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς σαν υπηρεσίες φύλαξης και μάλιστα ακριβοπληρωμένες από τους γονείς!

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σύμφωνα με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων η Προσχολική Αγωγή από κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού, που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους και να παρέχεται δωρεάν, μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.Η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί είναι ούτε εμπόρευμα ούτε ευκαιρία ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς ώστε να μπορούν να εργαστούν ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Για την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και ευθύνη του κράτους και ως τέτοιο το διεκδικούμε.
Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της ΟΓΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τις νέες μητέρες,τα νέα ζευγάρια,τις εργαζόμενες και τις άνεργες,τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

— Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
— Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις δημοτικές αρχές σε όσους γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.
— Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.
— Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
— Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Για σένα νέα μητέρα της Καλαμπάκας,
Υπάρχει η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (μέλος της ΟΓΕ) που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή.Παλεύουμε για μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα

Ας γνωριστούμε και ας ενώσουμε τα χέρια για το μέλλον το δικό μας και πάνω απ’όλα των παιδιών μας!

Επικοινώνησε μαζί μας με την υπεύθυνη της Ομάδας κα Μπακάση Βιβή 6976186822 και στο email: ogekalampaka@outlook.com.gr

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (μέλος της ΟΓΕ www.oge.gr )

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.