Η Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων για το Επικίνδυνο Περιστατικό με το απορριμματοφόρο

0 463

Σε προ εξαμήνου περιοδεία μας στο αμαξοστάσιο του δήμου ,λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο δημοτικού υπαλλήλου, διαπιστώναμε για πολλοστή φορά ότι :  

« Το εκρηκτικό μείγμα για τα εργατικά  ατυχήματα ζει και βασιλεύει στις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων. Η έλλειψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων είναι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας που η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει σε πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις επαφές μας με τους εργαζόμενους του Δήμου. Παρόλα αυτά το αυτί της Δημοτικής Αρχής συνεχίζει να μην ιδρώνει .

Υπάρχουν Επικίνδυνα και κακοσυντηρημένα οχήματα :

  • Τα αυτοκίνητα- απορριμματοφόρα είναι παμπάλαια -το πιο νέο είναι 15ετίας.
  • Μόνο 4-5 αυτοκίνητα πληρούν τις πλήρης προδιαγραφές για να κυκλοφορούν
  • Τουλάχιστον 10 απορριμματοφόρα κυκλοφορούν με βλάβες, μάλιστα σ’ ένα έχει κοπεί το πλαίσιο (σασί ) κι αντί να  αποσυρθεί απλώς συγκολλήθηκε.
  • Η συντήρηση (Service) γίνεται μόνο αλλαγή λαδιών , κάποια αναλώσιμα και ο,τι τύχει ναχαλάσει.
  • Δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά.»

Έξι μήνες μετά ,πολύ νερό κύλησε στ’ αυλάκι , ο κ. Παπαστεργίου επανεκλέχτηκε Δήμαρχος , αλλάξαμε κυβέρνηση (ΝΔ) , βγήκε πρόεδρος της ΚΕΔΕ με την κυβερνητική υποστήριξη.

Έξι μήνες μετά η εντατικοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων βρίσκεται στο φουλ  και το απορριμματοφόρο με το ξανακολλημένο σασί κόπηκε στα δυο, καταμεσής των δρόμων της «έξυπνης πόλης.»    

Η βελτίωση της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σκοντάφτουν στην παντελή έλλειψη πολιτικών μέτρων από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει, Αυτή τη λογική υπηρέτησαν όλοι οι δήμαρχοι στα Τρίκαλα. Τη λογική που θέλει τον εργαζόμενο αναλώσιμο εξάρτημα στην παραγωγική διαδικασία και βάζει σε αντιπαράθεση τη ζωή του εργαζόμενου με το οικονομικό

κόστος των μέτρων.

 

Αυτή είναι «καινοτόμα-έξυπνη πόλη» της δημοτικής αρχής , που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων , ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών. Φτάνει πια μπροστά στη λογική του κόστους να υποτιμάτε η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων. Για μας πόλη είναι οι άνθρωποί της και σημαντική θέση σ’ αυτή έχουν οι άνθρωποι που τη συντηρούν , την καθαρίζουν , οι άνθρωποι που τη χτίζουν!

Τρίκαλα 17 Δεκέμβρη 2019 – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τρικκαίων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.