Η Γερμανία ζητάει 17.000 νοσηλευτές

0 109

Περίπου 17.000 θέσεις νοσηλευτών είναι κενές στο γερμανικό σύστημα περίθαλψης ηλικιωμένων

Περίπου 17.000 θέσεις νοσηλευτών είναι κενές στο γερμανικό σύστημα περίθαλψης ηλικιωμένων και η κυβέρνηση της χώρας αποφασίζει να φέρει εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό για να καλυφθούν ανάγκες.

Οι αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες θα προσλάβουν κατά προτεραιότητα νοσηλευτές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις, θα δεχθούν εργαζόμενους και από τρίτες χώρες.

Περίπου 8.000 νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, γιατί οι αναγκες του συστήματος είναι επιτακτικές. Για να προσελκύσει νοσηλευτές με ανάλογα πτυχία και επαγγελματική εμπειρία, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς σ΄αυτόν τον τομέα.

Ο μέσος μικτός μισθός σήμερα σε οίκους ευγηρίας στη Γερμανία ανέρχεται σε 2.436 ευρώ.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν επισήμανε ότι η έλλειψη προσωπικού στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων οφείλεται και στη χρονοβόρα διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων που εφαρμόζεται στη Γερμανία. Οπως είπε, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές από άλλες χώρες μένουν μήνες και χρόνια εκτός εργασίας, περιμένοντας να αναγνωρισθούν οι τίτλοι σπουδών τους.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να επισπευθεί η αναγνώριση πτυχών από σχολές και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οσον αφορά τους νοσηλευτές από την Ελλάδα, προϋποθέσεις για να εργαστούν στη Γερμανία είναι:

Πτυχίο νοσηλευτικής από πανεπιστήμιο, ΤΕΙ ή ΚΑΤΕΕ κ
πιστοποιητικό γνώσης της γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον της βαθμίδας Β1.

Με πληροφορίες από τη Deutsche Welle – sofokleous.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.