Η Ferrari F8 Tributo Racing αναζητά ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην περιοχή των Μετεώρων

0 1.520

Το Club Passione Rossa , το μεγαλύτερο fun club της Ferrari και ο πρόεδρος του Fabio Barone με την ομάδα του και τη βοήθεια της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας , επέλεξε την περιοχή των Μετεώρων για ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας , σύμφωνα με τα Google maps . Στις 25 Απριλίου 2023, στη Θεσσαλία θα λάβει χώρα αυτή η  μοναδική εκδήλωση,  οποία θα καταστεί  άλλη μια ενέργεια προβολής των προορισμών της  Θεσσαλίας  παγκοσμίως .

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος οδηγός της Ferrari Fabio Barone και πρόεδρος του Ferrari Club Passione Rossa, θα οδηγήσει το «F8 TRIBUTO», σε μια προσπάθεια να σπάσει το Guiness World Speed Record, διανύοντας, με το μικρότερο δυνατό χρόνο, συγκεκριμένη διαδρομή που βρίσκεται κοντά στα εντυπωσιακά  Μετέωρα, εκτός του αρχαιολογικού χώρου .

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο θα μεταφερθεί και στην μικρή οθόνη, μέσω ενός αφιερωματικού ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά από τις onboard κάμερες, που θα είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο.

Η  παγκόσμια τελετή παρουσίασης του ειδικά διαμορφωμένου αυτοκινήτου έγινε στις 23 Απριλίου το πρωί  στο Mouzaki Palace Hotel & Spa. Εκεί σε μια εκδήλωση ,παρουσία κοινού,  η ομάδα του Club Passione Rossa με τον κ Μπουτίνα και τον Διευθυντή του Mouzaki Palace Hotel & Spa έκαναν τα αποκαλυπτήρια του  F8 Tributo Racing. 

Εκεί ο Fabio Barone ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας με ειδική αναφορά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό , στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και στον Aντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα γιατί ,όπως κυριολεκτικά ανέφερε , όλο το event δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η σημαντική συμβολή τους .

Ευχαρίστησε  επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Τρικάλων και τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Μήτραινα , τον Υποδιευθυντή κ. Καππά , τον Διοικητή Α Τ Καλαμπάκας κ. Λαφαζάνη και τον Αρχιφύλακα κ. Κοσμίδη και όλη τη δύναμη του Α Τ Καλαμπάκας  για την πολύτιμη βοήθεια  τους για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών  και του επίσημου αγώνα .

Αναφέρθηκε δε , με ιδιαίτερες  ευχαριστίες και στους χορηγούς επιχειρήσεις της Θεσσαλίας , όπως τα νερά ΘΕΩΝΗ , τη SUPERFAST FERRIES το HOTEL MOUZAKI PALACE , οινοποιείο Καραμήτρου , ελαστικά  Σταυράκη  , Chris Detail Hoods και άλλες επιχειρήσεις που βοήθησαν .

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννης  Μπουτίνας , αναφέρθηκε στη διαδρομή που επιλέχθηκε και είναι από τα όρια της Διάβας σε συγκεκριμένο σημείο εκκίνησης (έναντι οικίας Β. Τσιαντή ) με τερματισμό στην Ε.Ο Ιωαννίνων – Τρικάλων  σε συγκεκριμένο σημείο τερματισμού (σηματοδότες  έναντι  γραφείων ΔΕΗ) , ζήτησε την κατανόηση του κοινού για το κλείσιμο της  κυκλοφορίας για ορισμένη ώρα τη Δευτέρα 24/04 ,14.15-14.45 ημέρα δοκιμών, ελέγχου ελαστικών και setup αυτοκινήτου και την Τρίτη 25/04 , 15.00-15.30 (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση Α Τ Καλαμπάκας )  . Επίσης κάλεσε τους φίλους του αυτοκινήτου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μόνο στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού σε χώρο που θα τους καθοδηγήσει το Α Τ  Καλαμπάκας .

Μετά τον τερματισμό το F8 Tributo Racing, θα οδηγηθεί με το safety car και χαμηλή ταχύτητα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων  , όπου οι θεατές θα μπορέσουν να δουν από κοντά το αυτοκίνητο και οι διοργανωτές να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις .

Ο Γιάννης Μπουτίνας  , με τη σειρά του , ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που πίστεψε σε αυτό το event με παγκόσμια προβολή για την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων , ευχαρίστησε δε την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Patrizia Falcinnelli για την πολύτιμη βοήθεια της   στις όλες διαβουλεύσεις .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr