Η Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας στην Καλαμπάκα την Κυριακή στο εστιατόριο ΠΟΛΥΖΟΣ

0 708

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ. στο φιλόξενο εστιατόριο Πολύζος θα πραγματοποιηθεί η ”πέμπτη” κολοκυθογιορτή μας.

Σας περιμένουμε όλους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε γεύσεις και συνταγές !!!

Από 1:00 μμ εώς τις 2:00 μμ θα συγκεντρωθούμε και θα συνθέσουμε τον μπουφέ με τα υπέροχα φαγητά που θα ετοιμάσουν οι συμμετέχοντες και μετά τις 2:00μμ ξεκινάει το φαγοπότι…

Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή για να συμμετάσχει κάποιος (ένα άτομο, ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια) θα πρέπει να ετοιμάσει και να προσφέρει στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό που να έχει σαν κύριο συστατικό την κολοκύθα ή τον σπόρο της. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% φυτοφαγικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα από ξεχασμένες παραδοσιακές και νέες φαντστικές συνταγές. Όσο πιο αγνά και φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα.

Το δικό μας μαγικό συστατικό πάντως είναι η αγάπη..!

Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση , υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.

Καλή μας όρεξη !!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr