Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ Ν. Τρικάλων για την απεργία στις 9 Νοέμβρη

0 296

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των Εργαζομένων του Νοσοκομείου & Κ.Υ. με τις αποφάσεις των  Συλλόγων μας:

-Σύλλογος Εργαζομ.Γ.Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας και Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ- Συμμετέχουμε μαζικά στη 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ με κυρίαρχο αίτημα αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας!!!     ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00Π.Μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Και Προσυγκέντρωση: Κεντρική Είσοδο του Γ.Ν. και ωρα: 9:00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας!  Μειώθηκε το αφορολόγητο.

Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

               Η Κυβέρνηση, 3 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

*Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

               Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί έχουμε ήδη τριάντα νεκρούς, από την πανδημία, χωρίς καν αυτοί να αναγνωρίζονται ως εργατικό ατύχημα.

Παράλληλα, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη,  με σκοπό να τελειώσει τις εκκρεμότητες και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες σηματοδοτούν νέα επίθεση σε βάρος των ασθενών και των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της έρευνας για σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς που μας στοχοποιούν δεν απολογούμαστε.

Γιατί είμαστε ΕΔΩ παρόντες, όπως οφείλουμε, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας -που τόσο εξυμνούν οι κυβερνώντες- που ήταν παντελώς απών.

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. ** Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι.

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Με την συμμετοχή μας στην  ΑΠΕΡΓΙΑ  9ης του Νοέμβρη, στόχος των Υγειονομικών είναι  να θέσουμε  τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

               Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

               Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία!   Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα!!! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ! Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. 
 • Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού!
 • Μονιμοποίηση τω συμβασιούχων.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής.
 • Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.