Η επιτακτική ανάγκη συντήρησης των αποχετεύσεων πολυκατοικιών από τις αποφράξεις

Το αποχετευτικό σύστημα κάθε κατοικίας και ιδιαίτερα των πολυκατοικιών είναι ίσως το πιο σημαντικό,

0 418

Το αποχετευτικό σύστημα κάθε κατοικίας και ιδιαίτερα των πολυκατοικιών είναι ίσως το πιο σημαντικό,

Το αποχετευτικό σύστημα κάθε κατοικίας και ιδιαίτερα των πολυκατοικιών είναι ίσως το πιο σημαντικό,  αφού μαζί με το δίκτυο ύδρευσης σχετίζονται με το πλέον ανεκτίμητο δώρο στη ζωή του ανθρώπου, το νερό, χωρίς το οποίο κάθε έννοια ζωής είναι απλά αδύνατη. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φροντίζουμε για την καλή του κατάσταση, τόσο προληπτικά όσο και παρεμβατικά, σε περίπτωση που συμβεί κάποια βλάβη ή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Η παλαιότητα των πολυκατοικιών αλλά και άλλοι παράγοντες, που έχουν να κάνουν είτε με κακοτεχνίες είτε με τη δική μας ανευθυνότητα είτε με τις καιρικές συνθήκες, «ταλαιπωρούν» τις σωληνώσεις, τις φθείρουν, τις φράζουν, ενίοτε μάλιστα τις καταστρέφουν εντελώς, αφού κι αυτές υπόκεινται στον νόμο της φθοράς, αλλά και της ολοσχερούς διάβρωσης.

Και βέβαια για όλα αυτά τα θέματα που άπτονται του συγκεκριμένου δικτύου αρμόδιες να τα επιλύσουν είναι οι εταιρείες αποφράξεων, τόσο για τη συντήρηση των σωλήνων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αποφρακτικών προβλημάτων, όσο και για την επιδιόρθωσή τους και το ξεβούλωμα «μπουκωμένων» σωλήνων και λοιπών τμημάτων του αποχετευτικού συστήματος. Με ένα τηλεφώνημα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αφού οι εταιρείες αυτές είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, εξειδικευμένοι τεχνίτες βρίσκονται στο πλευρό του πελάτη και χωρίς χρονοτριβή δίνουν άμεσα λύση.

Κάθε επιχείρηση που ασχολείται με τις αποφράξεις είναι ένας μικρός… στρατός, με οχήματα και όπλα που εγγυώνται πως θα κατατροπώσουν τους εχθρούς που απειλούν την καθημερινότητα και την υγιεινή μας. Ένας ολόκληρος στόλος από βυτιοφόρα, αντλιοφόρα και άλλα οχήματα, εξοπλισμένα με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, ρίχνεται καθημερινά στη μάχη ώστε να επιλυθούν τα αποφρακτικά προβλήματα σε κάθε σημείο της Αθήνας και των επαρχιακών πόλεων.

Και σίγουρα έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι σωλήνες ξεβούλωναν με απλά εργαλεία και η απορροή των υδάτων σήμαινε απλά… ρίψη τους στα ποτάμια ή στις θάλασσες. Σήμερα υπάρχουν ειδικοί χώροι ταφής ή και επεξεργασίας λυμάτων, ενώ τα βρώμικα νερά απομακρύνονται με μεγάλη ασφάλεια από τον αστικό ιστό μέσω των βυτιοφόρων που διαθέτουν οι επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες αποφράξεων, μεταξύ των οποίων και η apofraxeis24h χάρη στα πολλά χρόνια δραστηριοποίησής τους έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους, αφού έχουν δώσει «δείγματα γραφής» σε πολλές περιπτώσεις, που δεν αφορούν μόνο απλές αποφράξεις, αλλά και σύνθετα προβλήματα που παρατηρούνται σε μεγάλους απαιτητικούς χώρους, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα μεγάλα ξενοδοχεία και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Και βέβαια σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα πιστοποιείται στον πελάτη και υπάρχει εγγύηση για επανεξέταση του προβλήματος αν κάτι δεν πάει καλά.

Εκείνο που πρέπει πάντως να τονιστεί είναι πως και εμείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι οφείλουμε να έχουμε τον νου μας στην καλή κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου της κατοικίας μας ώστε να περιορίσουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, τις βλάβες και τα βουλώματα των σωλήνων. Ένας έλεγχος στο δίκτυο και μια συντήρηση στις σωληνώσεις από καιρού εις καιρόν απομακρύνει σημαντικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα.

Οι εταιρείες αποφράξεων όμως δίνουν το «παρών» και στον τομέα της πρόληψης, σε συνεννόηση πάντα με τους διαχειριστές, τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους των πολυκατοικιών, έτσι ώστε το αποχετευτικό δίκτυο να είναι πάντοτε λειτουργικό και να μας εξασφαλίζει άριστες συνθήκες υγιεινής και ποιότητα ζωής σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας.

Πηγή: Οι «αρτηρίες» της πολυκατοικίας βαλλόμενες των αποφράξεων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.