Η επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας του Τ.Σ Βασιλικής στον Κυριάκο Μητσοτάκη

0 1.516

Επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικής παρέδωσε σήμερα στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Απόστολος Βλαχοδήμος κατά την άφιξή του στα έργα στον Ε65.

Ο κ. Βλαχοδήμος παρέδωσε την σχετική επιστολή ενώ σχετικά μίλησε με τον Υπουργό κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Γενική Γραμματέα του, τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και με την Βουλευτή κα Κατερίνα Παπακώστα.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΣ 

-Τον  Πρωθυπουργό κο Κων/νο Μητσοτάκη και

-Τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κο Κων/νο Καραμανλή

Βασιλική 25/02/2023

 

Κύριε Πρωθυπουργέ και Υπουργέ Μεταφορών και Υποδομών ως Τοπικό Συμβούλιο Βασιλικής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή της Ε-65, τα οποία γεννούν κινδύνους και δυσκολίες στις μετακινήσεις των αγροτών, αλλά και για  όλους τους κατοίκους της περιοχής. Τα προβλήματα απαιτούν  άμεση επίλυση.

Συγκεκριμένα:

-Διαμόρφωση των παράδρομων εκατέρωθεν της κεντρικής οδού σε απόσταση τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων και πλάτους 10 μέτρων όπως προκύπτει από τον αναδασμό, ενώ η εταιρεία κατασκευής έχει μειώσει το πλάτος στα 5 μέτρα και δεν έχουν τα ανοίγματα που χρειάζονται , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα διέλευσης στα μεγάλα αγροτικά μηχανήματα .Επίσης εξυπηρετούνται και άλλα χωριά όπως η Περιστέρα,  Σαρακίνα,  Μεγάρχη και Διαλεχτό. Δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 300 αγρότες και καλλιεργούνται  περίπου 10.000 στρέμματα γης.

-Κατασκευή διάβασης στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, ώστε να μην αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

-Μεταφορά της γεώτρησης ΤΒ127 του Τ.Ο.Ε.Β Βασιλικής η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το 2009 και έχει ήδη απαλλοτριωθεί το ο το μέρος που πρόκειται να γίνει η τοποθέτηση της. 

      Με την επιστολή μας  σας ενημερώνουμε  για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή της Ε65 και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

  Ζητούμε  την άμεση επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων 

 

Ο πρόεδρος

Βλαχοδήμος Απόστολος

 

Τα μέλη

Κολώνα Βάια

Κώτσια Ζωή

Μαργέλος Στέργιος

Καραγιάννης Αλέξανδρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.