Η επιστολή αποχώρησης του Οικονομοτεχνικού Συμβούλου Ευθύμιου Χανιώτη από τον Δήμο Μετεώρων

0 1,310

Την επιστολή του Οικονομοτεχνικού Συμβούλου Δημόσιας Διοίκησης & Ανάπτυξης Επιχειρήσεων κ. Ευθύμιου Χανιώτη με τους λόγους αποχώρησης του από τον Δήμο Μετεώρων η οποία εστάλη στο Δήμο Μετεώρων και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο, δημοσιεύουμε παρακάτω και έχει ως εξής:

Προς: Δήμαρχο Μετεώρων     

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω ότι,  λαμβάνοντας υπόψη την από πλευράς σας διαδοχική αθέτηση της συμφωνίας μας Α Π Ο Χ Ω Ρ Ω από το Δήμο Μετεώρων εκφράζοντας τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μου.

Κατά τη τρίμηνη παραμονή μου στον Δήμο Μετεώρων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες αυτές, οι οποίες με αποφασιστικότητα, σταθερότητα απόψεων και προγραμματισμό θα οδηγήσουν τον Δήμο σε αναπτυξιακή πορεία, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στα μηνύματα και στις απαιτήσεις των καιρών για τα επόμενα χρόνια, καθώς επίσης και στη μετά Κορονοϊού εποχή.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρούνται: 

  1. Αστοχία ενεργειών
  2. Έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού μεταξύ αιρετών, υπηρεσιακών  και μετακλητών υπαλλήλων
  3. Έλλειψη στοχοθεσίας και μελέτης δράσεων
  4. Πλην εξαιρέσεων, οι Μετακλητοί υπάλληλοι, στερούνται ειδικής εμπειρίας και γνώσεων στη λειτουργία των Ο.Τ.Α.  αλλά και στη Δημόσια Διοίκηση γενικότερα, με φυσική απόρροια τη μη αποτελεσματική παραγωγή έργου του Δήμου.

Ωστόσο, κατά την παραμονή μου στο Δήμο με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι θεωρώ ότι ξεκίνησαν  έργα τα οποία αλλάζουν θετικά την περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική, αθλητική αλλά και οικονομική ζωή του τόπου:

  • Η ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού από μηδενικής βάσης του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Μετεώρων, η οποία είναι έτοιμη προς παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και περιλαμβάνει Σκεπαστό – Κλειστό Κολυμβητήριο, Παιδική Πισίνα, Κέντρο Υδροθεραπείας, Αναρριχητικό Κέντρο, Αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου & στίβου, βόλεϊ, μπάσκετ και τένις, με παράλληλους αυτόνομους χώρους στέγασης αθλητικών σωματείων και άλλων φορέων & συλλόγων.  Το έργο αυτό, καθώς και το κέντρο Υδροθεραπείας, όπως διαπιστώσατε και από τα στοιχεία που σας έχουμε παρουσιάσει με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Θώμο και τον εξαίρετο επιστήμονα μελετητή κο Πεντεδήμο, θα αποτελέσει πόλο έλξης και επισκεψιμότητας, αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου στη νεολαία και τον αθλητισμό. Αξίζει να τονιστεί ότι ο βασικός σχεδιασμός του έργου στηρίζεται στην οικονομική αυτάρκεια συντήρησής του.

Με μεθοδικότητα και συντονισμένες ενέργειες το συγκεκριμένο έργο σε ένα μήνα απέκτησε 40% ωριμότητα προς υποβολή ένταξης για χρηματοδότηση.

  • Η προετοιμασία υποβολής σχεδίου Ανακύκλωσης στη πηγή και διαχείριση υλικών, με ολοκληρωμένο σχέδιο υπογειοποίησης κάδων, με σκοπό την σημαντική μείωση οσμών εντός των οικισμών και τη βελτίωση της υγιεινής και της αισθητικής εικόνας που πρέπει να έχει ένας δήμος με τουριστικό προϊόν.  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έγκριση του αιτήματος του Δήμου Μετεώρων από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ. για αποστολή δωρεάν κάδων: α) 50 νέων κάδων ανακύκλωσης, β) αντικατάσταση των κατεστραμμένων, γ) αποστολή ανταλλακτικών για επισκευή όποιων έχουν υποστεί ζημιά χρήσης, εξοικονομώντας οικονομικό όφελος στο Δήμο περί του ποσού των 100.000€.  Επί του σχεδίου και παρουσία σας έλαβαν γνώση οι Αντιδήμαρχοι Κοι Φωλίνας & Τσίκαρης.
  • Ήδη ολοκληρώνεται μελέτη για την υποβολή στον  Άξονα Προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019», πρόταση 10 Παιδικών Χαρών με διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000€. Για την υποβολή της πρότασης και των σχεδίων αποτύπωσης και διαμόρφωσης χώρου ο Δήμος δεν θα καταβάλει καμία δαπάνη.
  •  Ήδη με τον Αντιδήμαρχο κο Θώμο έχουμε ολοκληρώσει τη διερεύνηση του πλαισίου ένταξης του Δήμου για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτηρίων Δήμου Μετεώρων», με κύριο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους εκπαίδευσης και την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών των σχολικών κτηρίων.
  • Επιπρόσθετα σε εξέλιξη βρίσκονται δύο έργα προς επεξεργασία και επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης των οποίων και ήσαστε ενήμερος.

Στο σημείο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω το σύνολο των Αντιδημάρχων με τους οποίους είχα μία  άψογη συνεργασία. Με περιέβαλαν από τη πρώτη στιγμή με εμπιστοσύνη και μοιράστηκαν μαζί μου το όραμα και την επιθυμία τους για παραγωγή έργου προς όφελος των συμπολιτών τους.

Κύριε Δήμαρχε,

Συνοψίζοντας τα παραπάνω και μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσίας μου στα κοινά και στις επιτελικές θέσεις που έχω υπηρετήσει με συνέπεια και έργο, δεν μου αρμόζει η συμμετοχή σε αίολες και αμφισβητούμενες συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να κάνω σαφές ότι η αποχώρησή μου γίνεται χωρίς δική μου υπαιτιότητα καθώς επίσης ότι, για το χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στο Δήμο Μετεώρων, δεν έλαβα καμία οικονομική ή άλλη απολαβή.

Κλείνοντας,  δεσμεύομαι ότι θα βρίσκομαι στη διάθεση των Αντιδημάρχων και των υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να συνδράμω στις προσπάθειές τους και εύχομαι να επιτύχετε στο έργο σας!!

Με Εκτίμηση

 

Ευθύμιος Παν. Χανιώτης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.