Η Ελλάδα στο Μπουένος Άιρες: παραδοσιακή μουσική και χοροί της Ελλάδας στο πάρκο της πόλης

0 328

Πολύ μακριά από την, πολλές φορές γκρίζα, μίζερη, κουρασμένη και κουραστική καθημερινότητα της χώρας μας, η φλόγα της Ελλάδας, της Ελλάδας που θέλουμε και ονειρευόμαστε, άναψε και ζέστανε την πόλη του Μπουένος Άιρες.

Το Σάββατο, 25/11, η πολιτιστική οργάνωση «ΝΟΣΤΟΣ» της εκεί ελληνικής ομογένειας, πραγματοποίησε εκδήλωση με παραδοσιακή ελληνική μουσική και χορούς στο πάρκο της πόλης.

Ο «ΝΟΣΤΟΣ» και η Πρόεδρός του, κα Χριστίνα Τσαρδίκου, έχουν πλέον κάτι «δικό» μας, αφού κάθε καλοκαίρι (όπως και φέτος) επισκέπτονται την περιοχή μας, τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Η παράδοση, που κρατάει χρόνια, λέει ότι το γκρουπ του «ΝΟΣΤΟΣ» (που αποτελείται από Έλληνες της Αργεντινής αλλά και λατινοαμερικάνους Φιλέλληνες) περνάει από το infotourist και δέχεται ένα κέρασμα από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο, πριν αναχωρήσει για το επόμενο μέρος του ταξιδιού.

Στα της εκδήλωσης, εκτός από τα χορευτικά τμήματα της ελληνικής κοινότητας του Μπουένος Άιρες, στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα χορευτικά ελληνικών κοινοτήτων, όπως του Μπερίσσο και της Πελοποννησιακής Ένωσης Αργεντινής.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν και, χωρίς να το ξέρουμε τις περισσότερες φορές, υπενθυμίζουν ότι το άστρο της Ελλάδας, που κάποτε φώτισε όλο τον κόσμο, λάμπει ακόμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr