Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κοντά στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν.Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της

0 170

Η Προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν.Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της

Η Προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν.Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της  στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η διοίκηση της οποίας κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

Είναι αδιανόητο μία επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγείται στο κλείσιμο από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία και σε αυτή την περίπτωση έχει αναλάβει απλά το ρόλο του παρατηρητή.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει και τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία, με στόχο όχι μόνο να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αλλά και για να γλιτώσει τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Δεν είναι βέβαια μόνον η ανησυχία για τους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας αλλά και έντονος προβληματισμός και φόβος για όλους εκείνους που απασχολούνται στις εταιρείες που προμήθευαν τη συγκεκριμένη αλυσίδα super market.

Ένας επίσης μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ανεξάρτητα από το εάν θα διασωθεί ή όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αποτελεί προτεραιότητα , και η όποια λύση αναζητηθεί και εξευρεθεί πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.