Η διαδικασία επιβολής προστίμων από το ΣΔΟΕ

Από την Τρίτη η διαδικασία επιβολής προστίμων από το ΣΔΟΕ αλλάζει, και οι εκθέσεις ελέγχου θα συντάσσονται επί τόπου μετά από ελέγχους σε επαγγελματίες, ενώ οι αποφάσεις για πρόστιμα θα εκδίδονται και θα επιδίδονται άμεσα.

0 208

Από την Τρίτη η διαδικασία επιβολής προστίμων από το ΣΔΟΕ αλλάζει, και οι εκθέσεις ελέγχου θα συντάσσονται επί τόπου μετά από ελέγχους σε επαγγελματίες, ενώ οι αποφάσεις για πρόστιμα θα εκδίδονται και θα επιδίδονται άμεσα. Από την Τρίτη η διαδικασία επιβολής προστίμων από το ΣΔΟΕ αλλάζει, και οι εκθέσεις ελέγχου θα συντάσσονται επί τόπου μετά από ελέγχους σε επαγγελματίες, ενώ οι αποφάσεις για πρόστιμα θα εκδίδονται και θα επιδίδονται άμεσα.

Σε περίπτωση που ο υπόχρεος αρνηθεί να παραλάβει τις πράξεις, θα διενεργείται θυροκόλληση στο κατάστημα και θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό.

Η διαδικασία αυτή θα ισχύει για μη επίδειξη των πρόσθετων βιβλίων, μη καταχώρηση στα πρόσθετα βιβλία, μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, μη έκδοση τιμολογίου ή δελτίου αποστολής ή δελτίου ποσοτικής παραλαβής και μη έκδοση φορτωτικής ή δελτίου κίνησης.

Από την Τρίτη θα θεωρείται, πλέον, ποινικό αδίκημα η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση παραστατικών στοιχείων πώλησης ή διακίνησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών και θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.