Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Καλαμπάκα στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος

0 1,266

Η Μητρόπολή μας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του πολιούχου μας Αγίου Βησσαρίωνος φιλοξενεί στην πόλη μας την παγκοσμίου φήμης Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και απευθύνει επίσημη πρόσκληση σε όλους μας, δημότες και επισκέπτες του Δήμου Μετεώρων για καθολική συμμετοχή στην περίλαμπρη αυτή εορτή του Αγίου μας.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: Λιτάνευση της τίμιας Κάρας και της πάνσεπτης Εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της πόλης , υπό τους ήχους της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της  Φιλαρμονικής του Δήμου Μετεώρων.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30): Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα μας ταξιδέψει σε

 «Μουσικές θύμησες από τη σκηνή του ΄60».

Ας ανηφορίσουμε όλοι μας απ΄ τα στενά της παλιάς Καλαμπάκας κι ας συναντηθούμε μπροστά στον Βυζαντινό Ναό της Παναγιάς μας κάτω απ΄ τη σκιά των Μετεωρίτικων βράχων.

 

ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879.

Από την σύστασή της, η Μπάντα του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Σήμερα, η Μπάντα του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με τη συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μπάντα του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό. Οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που απλόχερα χαρίζει είναι το ισχυρότερο κίνητρο που μπορεί να έχουν  τα μέλη της Μπάντας του Π.Ν ώστε να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα τον  Πολιτισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.