Η αντικατάσταση θεωρείται πλέον επιβεβλημένη – Γράφει ο ΟΧΙάς

0 619

Το αφήγημα δεν έχει τέλος . Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχασαν την μπάλα οι διοικούντες τον δήμο. Αυτό βεβαίως δεν τους αποτρέπει να συνεχίζουν τον ύπνο του δικαίου.

Τα επωαζόμενα αντάρτικα ετοιμάστηκαν. Ήδη είναι φανερό ότι μόνο η προσμονή της επανόδου στην εξουσία συντηρεί την τεχνητή ενότητά του και επιτρέπει στον Δήμαρχο του να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για τη «δεύτερη φορά στην πολυθρόνα ».

Μόλις η προσμονή αυτή αποδειχθεί, εν τοις πράγμασι, απατηλή, η ενότητα θα χαθεί και οι «αντάρτες» θα αποκτήσουν διαλυτική ορμή. Ο κόσμος κουρασμένος αρνείται πλέον να τους παρακολουθεί, ελπίζοντας την μετάβαση σε ένα διαφορετικό αύριο με νέα πρόσωπα, άλλους κανόνες και συντεταγμένες. Λογικό τρία χρόνια μετά, έχει γίνει φανερό από τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος, που συνεχίζει να μην παράγει έργο, να μην λύνει ούτε προβλήματα απλά καθημερινά όπως: κυκλοφοριακό, καθαριότητα, πεζοδρόμια για τους πεζούς, διαβάσεις πεζών, φωτεινοί σηματοδότες, ευτυχώς μειώθηκαν τα ατυχήματα με τα αδέσποτα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ο Δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να καταλάβει και να προωθήσει μια τεράστια ποικιλία προβλημάτων, με τεράστια πολυπλοκότητα το καθένα.

Η εποχή λοιπόν όπου το Δημαρχοκεντρικό σύστημα μεσουρανούσε τελείωσε. Έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Η εποχή αυτή, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι απλά και τυπικά παρωχημένη αλλά είναι ουσιαστικά και τυπικά ανεδαφική και μη εφαρμόσιμη.

Ο δήμος χρειάζεται πλέον ένα νέο μοντέλο διοίκησης καθώς επίσης ειδικούς συμβούλους με γνώσεις και βιογραφικό και όχι συμβούλους που δεν εκλέχτηκαν.
Χρειάζεται κυρίως ανθρώπους με πυγμή που ο κάθε φεσαδόρος θα πληρώνει στην ώρα του.

Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί στην υπηρεσία του πολίτη, να φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της Παιδείας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού… εδώ μόνο δελτία τύπου στέλνουν για τις παγκόσμιες ημέρες και άμα λάχει και βρούμε λάμπες φωταγωγούμε και το δημαρχείο.

Από τη άλλη, σε λίγες μέρες θα κληθούν να διαλέξουν «αρχηγό» οι της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Ήδη πλάκωσαν οι δηλώσεις, οι επαφές, τα μαγειρέματα. Λογικό θα πει κανείς.

Όσο για τις δηλώσεις περί «μετουσίωσης κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία θα επανέλθει ως κυρίαρχη ως Δημοτική Αρχή», τι να πω, όνειρα γλυκά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σκορπίσουν σε νέους συνδυασμούς.

 

Γράφει ο ΟΧΙάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.