Γράμμα αγάπης από 11χρονη τρικαλινή στα παιδιά της Ουκρανίας

0 691

Η 11χρονη Κωνσταντίνα, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, δεν το σκέφτηκε πολύ, όταν είδε στις ειδήσεις ένα γράμμα που έστειλαν παιδιά όμοιας ηλικίας από τη γειτονική Ιταλία, σε άλλα παιδιά, στην Ουκρανία: κάθησε και έγραψε το δικό της γράμμα, στα ελληνικά. Το πρόβλημα τη γλώσσας παρέμενε, αλλά της αγάπης η θέληση το έλυσε: η τεχνολογία επιστρατεύτηκε και το γράμμα, στην ουκρανική γλώσσα, ντύθηκε με καρδούλες και ζωγραφιές. Παραδόθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, Νίκο Σακκά, μαζί με τα τρόφιμα που προσκόμισε η Κωνσταντίνα και ο πατέρας της. Ο Δήμος, εξάλλου, συγκέντρωσε εκ μέρους των τρικαλινών, μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό λαό.

Ο αντιδήμαρχος, αφού την ευχαρίστησε, δεσμεύτηκε ότι με τη βοήθεια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού», το γράμμα θα έφτανε στον προορισμό του, στην Ουκρανία, που δοκιμάζεται.

Η 11χρονη Κωνσταντίνα, οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές, έδειξαν για άλλη μια φορά, τη σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr