“Γκρεμίστηκε” το περιβόητο δέντρο έξω απ’ τη Λάρισα που είχε κάνει ντόρο με το… αίμα που έρεε

0 1.396

Πρόκειται για το δέντρο που βρίσκεται στο χωριό Βούνενα έξω από τη Λάρισα και η περίπτωσή του είχε διχάσει πολύ κόσμο για το αν τελικά πρόκειται για θαύμα, καθώς κάθε παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου «εν Βουνένοις» έρεε ένα κόκκινο υγρό σαν αίμα.

Ορισμένοι μίλησαν για θαύμα με συνέπεια πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το εκκλησάκι ελπίζοντας ότι θα δοθεί μέσω ενός θαύματος, λύση στο πρόβλημά τους. Μάλιστα κόσμος έρχονταν και από το εξωτερικό για το εν λόγω δένδρο και πιστοί συγκέντρωναν το υγρό σε μπουκαλάκια ή το μάζευαν με βαμβάκι.

Το συγκεκριμένο δένδρο πριν λίγες ημέρες ξεριζώθηκε και έπεσε από τον δυνατό άνεμο.

Στο σημείο βρέθηκε και φέτος αρκετός κόσμος και την παραμονή αλλά και ανήμερα, προχθές 9 Μαΐου, της εορτής του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις.

Για την ιστορία, κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «εν Βουνένοις» όσο και αρκετοί άλλοι Χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 επειδή δεν θέλησαν να αρνηθούν την πίστη τους.

Από τότε τόσο το δέντρο που μαρτύρησε ο Άγιος όσο και κάποια από τα γύρω, στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι Χριστιανοί, βγάζουν αυτό το κόκκινο υγρό.

Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος κατόρθωσε να διαφύγει τη μανία των Αράβων. Εγκαταλείποντας τις επαρχίες της Λαρίσης και του Τυρνάβου, έφθασε στα ενδότερα της Θεσσαλίας, στα μέρη της Καρδίτσας, όπου βρίσκεται το χωριό Βούναινα, στο οποίο κατοικούσαν ασκητές και αναχωρητές. Εκεί βρήκε κατάλληλο τόπο για να ασκητέψει: ένα φυσικό σπήλαιο, που καλυπτόταν από μια βελανιδιά. Οι διώκτες του τον εντόπισαν, τον έδεσαν σε ένα δένδρο και τον λόγχευαν με τη δική του λόγχη.

onlarissa.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.