Γιορτή Τριών Ιεραρχών και κοπή βασιλόπιτας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 676

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας τίμησε σήμερα την μνήμη των Τριών Ιεραρχών και έκοψε τις βασιλόπιτες ανά τάξη.

Οι τάξεις  Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης .  Στη συνέχεια, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου, έγινε εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες. Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.  Ο διευθυντής κ. Νίκος Αυγέρης σε ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας και κατόπιν προβλήθηκαν σύντομα βίντεο: “Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος, Γρηγόριος Θεολόγος” καθώς και “Ρητά των 3 Ιεραρχών”.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε τις βασιλόπιτες (από το αρτοποιείο Κρίτσα στο Καστράκι), μία για κάθε τάξη και μία για τους εκπαιδευτικούς. Τα δώρα που αντιστοιχούσαν σε κάθε φλουρί ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Το Σύλλογο Γονέων εκπροσώπησαν οι κυρίες Μάγδα Καρακώστα και Ελένη Τσιόμπα.

Στη βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών το φλουρί βρήκε η κυρία Στέλλα Ψαρρή (δώρο ένα καλάθι με μέλι και παραδοσιακά προϊόντα της εταιρίας “Νέκταρ Μετεώρων” του Ανδρέα Αντωνίου).

Στη βασιλόπιτα της κάθε τάξης όπου το δώρο ήταν ένα βιβλίο, το φλουρί βρήκαν:

Στην Α΄ τάξη ο Ρωμανός Κάλφας, στην Β΄ τάξη η Στεφανία Πούλιου, στην Γ΄ τάξη η Δήμητρα Παππά, στο 1ο  τμήμα της Δ΄ τάξης η Ιωάννα Ζαροπούλου, στο 2ο τμήμα της Δ΄ τάξης  ο Αρμπέν Μιράκας, στην Ε΄ τάξη η Ηλιάνα Νταμπαλή και στην Στ΄ τάξη η Σοφία Αγκαλλιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.