Γιώργος Τσιάκαλος: Συγχαίρω όλους όσους βάζουν στόχους μεγάλους ή μικρούς και παλεύουν να τους υλοποιήσουν

0 339

Στην κοινωνία μας υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες ανθρώπων. Οι προσωπικότητές τους έχουν διαμορφωθεί από την οικογένεια, τη σχολική διαδρομή, από τις κοινωνικές συναναστροφές κι από τα βιώματά τους γενικότερα.

Απ’ αυτούς τους ανθρώπους πολλοί χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, σε συλλογικότητες κ.λ.π. Κάποιοι κατάφεραν να δώσουν στην κοινωνία αυτό που μπόρεσαν γιατί η προσφορά δεν μετριέται με την ποσότητα αλλά με την ποιότητα.

Βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι που στον μικρόκοσμό τους, που δημιουργήθηκε από θέσεις μικρής εξουσίας, θεωρούν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τους συνανθρώπους τους κι ό,τι μπορούν να ερμηνεύουν στάσεις, στοχοθεσίες, επιλογές των ανθρώπων.

Αυτοί οι άνθρωποι βέβαια, είναι πολύ πιθανό, όταν άλλοι αγωνίζονταν για τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, νιώθοντας την απουσία οράματος και αγωνιστικότητας προτίμησαν να μην κάνουν τίποτα κι αρκέστηκαν να γίνουν σχολιαστές των πάντων δίνοντας και συμβουλές για τους στόχους που επιλέγει και βάζει ο κάθε άνθρωπος, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει..

Τους παροτρύνω να αναζητήσουν στον εσωτερικό τους κοσμο τι είναι καλύτερο γι’ αυτούς και να μην ασχολούνται με όσους αγωνίζονται πραγματικά. Επίσης ο θυμόσοφος λαός λέει ότι “έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται ” κι όταν δεν έχεις σωστή πληροφόρηση ή ημιμάθεια για κάποια ζητήματα είναι καλό να μην προτρεχεις!

Όπως και να ‘χει σφίγγω τα χέρια με κάθε βιοπαλαιστή, με κάθε αγωνιζόμενο και σκεπτόμενο πολίτη που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτούς τους ανθρώπους, “συναδέλφους” ταιριάζουν τα χνώτα μας. Σε όσους αναλώνονται σε κριτικές χωρίς να έχουν γνώση των πραγμάτων τους παροτρύνω να σκέφτονται περισσότερο, να ενημερώνονται περισσότερο γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η ικανοποίηση του εγωισμού τους.

Έργα και πράξεις λοιπόν. Συγχαίρω όλους όσους βάζουν στόχους μεγάλους ή μικρούς και παλεύουν να τους υλοποιήσουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.