Γιώργος Τάκος και Κώστας Πρεβέντης γράφουν… για τις εκλογές στη Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Καλαμπάκας

0 1.490

«  Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλάγης της 8ης του Μάη του 2022: Μια γιορτή της δημοκρατίας,μια νέα προοπτική για τον τόπο.»

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τελευταία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην προσφάτως εκλεγείσα Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ,στον Δήμο Μετεώρων ,νιώθουμε την ανάγκη να καταθέσουμε τα εξής:

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στις 8 του Μάη για νέες Δημοτικές Οργανώσεις, νέες Νομαρχιακές οργανώσεις ,εκλογή συνέδρων και όνομα παράταξης,με την απίστευτη κοσμοσυρροή σηματοδότησε μια νέα αρχή ολικής επαναφοράς της δυναμικής και της απήχησης του κόμματος στην κοινωνία.

Το διακύβευμα της 8ης του Μάη ήταν η θωράκιση της  ενότητας του χώρου,με βασική και θεμελιώδη αρχή  την συλλογικότητα,ως κοινό χώρο πολιτικής δράσης και συμπεριφοράς. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί αυτό σημαίνει πως η μετάβαση της ατομικότητας στο επίπεδο της συλλογικής λειτουργίας,αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα εύρρυθμης λειτουργίας,αξιοπιστίας και προάσπισης του κύρους και της αξιοπρέπειας της παράταξής μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ανανέωση στις οργανώσεις ( Νομαρχιακές, Δημοτικές ) , είναι εντυπωσιακή και αφορά την γενιά των 30άρηδων και των 40άρηδων που ξεπερνούν το 60%, δείχνοντας πως η νέα γενιά, μπήκε κυριολεκτικά στα όργανα, για να τρέξει το νέο ΠΑΣΟΚ,αποτελώντας  έτσι έναν νέο βατήρα για την νέα πορεία, που θα διασφαλίζει δεόντως έναν θεμιτό ορίζοντα προσδοκιών στηριγμένο και σφυρηλατημένο απόλυτα στην ενότητα και απαλλαγμένο από κάθε μορφής πολωτικές τάσεις και συμπεριφορές.

Δυστυχώς όμως στην Δημοτική Οργάνωση του Δήμου Μετεώρων, το αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για απολύτως ασφαλή συμπεράσματα-ως προς το διακύβευμα- καθώς εμφιλοχωρούν αυτοδιοικητικού χαρακτήρα κριτήρια.Έτσι αντί να μπει πάνω απ’όλα το όραμα, δηλαδή ένα εμπροσθοβαρές αξιακό πλαίσιο με πίστη στις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού ,μπήκε η κοντόφθαλμη αναμέτρηση της μικροπολιτικής, με επίδειξη δύναμης ισχύος!!! «ομάδων», με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα,που δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο τοπικό «πράσινο στρατόπεδο».

Μιλάμε για την πολυπόθητη προεπιλεγμένη επιλογή δηλαδή το αργυρώνητο χρίσμα,που ακόμη και σήμερα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης εξακολουθεί να είναι ένας θεσμός ,κάτι σαν μια «ιεροτελεστία»!!!

Προφανώς και αγνοούν πως αυτή η ώρα είναι ώρα που το εμείς αντικαθιστά το έγώΠως οι εσωτερικές αντιπαλότητες ,και κόντρες δεν χωρούν σε καμιά περίπτωση από την επομένη των εκλογών.

Στα πλαίσια αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας α. Εσπευσμένη και πέρα για πέρα λανθασμένη ανακοίνωση του ονόματος του νέου γραμματέα,αφού δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες,Τυχαία;

Β. Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις των εμπλεκομένων που μιλούν για εντεταλμένους και παιχνίδια , για αντιθεσμικές παρεμβάσεις, απειλές για παραίτηση με χαρακτηριστικά εκβιασμού.

Γ. Επιστολή ,από τρία μέλη της δημοτικής οργάνωσης ,ενώ το σύνολο είναι πέντε, που μεταξύ άλλων λέει πως η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους!!!

ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ!!!

ΓΡΑΦΟΥΝ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΚΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr