Γιώργος Οικονόμου: «Κάποιοι θεωρούν ότι η καρέκλα στο Μαξίμου τους ανήκει»

0 581

Στην ATHENS VOICE μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Οικονόμου, για την αίσθηση ανισότητας, που διαβρώνει συνεχώς την κοινωνία, τονίζοντας πως «πρέπει να τη σταματήσουμε άμεσα με γερές δόσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας που μόνο επί ΠΑΣΟΚ έχουμε δει»

Αυτή η αίσθηση ανισότητας, που υπερβαίνει μάλιστα την εξίσου καθηλωτική εισοδηματική ανισότητα, διαβρώνει συνεχώς, κάθε μέρα, κάθε ώρα, την κοινωνία μας, τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τη σταματήσουμε άμεσα με γερές δόσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας που μόνο επί ΠΑΣΟΚ έχουμε δει

 

Εκλογές 2023 – Γιώργος Οικονόμου: Συνέντευξη στην ATHENS VOICE του υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα

 

Τους πάντες προ των ευθυνών τους θα θέσει το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξασφαλίσει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές και συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, δηλώνει στην ATHENS VOICE ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, Γιώργος Οικονόμου.

Ο άνθρωπος που ήταν για λίγα 24ωρα βουλευτής μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012 και έχασε την έδρα του μετά τις δεύτερες εκλογές εκείνης της χρονιάς διεκδικεί εκ νέου μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, μιλάει για τον τόπο του και ως ψυχίατρος που είναι αναλύει τον ψυχολογικό αντίκτυπο της προεκλογικής περιόδου στους υποψηφίους.
«Στο Μαξίμου είναι ένοικοι, ας το καταλάβουν καλά»

«Ουδείς αναντικατάστατος», δηλώνει ο Γιώργος Οικονόμου αναφορικά με την κόκκινη γραμμή του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» που έχει θέσει η Χαριλάου Τρικούπη. Χαρακτηρίζοντας την πρόταση αυτή βιώσιμη και χρήσιμη –«είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα»– ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων σχολιάζει πως «η αυτοδυναμία, όπως απέδειξε ο κ. Μητσοτάκης, οδηγεί στην αλαζονεία και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα – είναι πρόβλημα».

Ο ίδιος προκρίνει μια σοβαρή προγραμματική συνεργασία ως τη λύση στα προβλήματα της χώρας. Όπως λέει, στην Ελλάδα αν και στα 8 από τα 12 τελευταία χρόνια είχαμε κυβερνήσεις συνεργασίας, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών στη χώρα μας και πρέπει επιτέλους να την αποκτήσουμε.

«Η κουλτούρα συνεργασίας που πρέπει να αποκτήσουμε είναι αυτή που βλέπουμε παντού στην Ευρώπη, εκείνη δηλαδή που εδράζεται σε σοβαρή προγραμματική συμφωνία και όχι απλά στην ανάγκη να σχηματιστεί μία κυβέρνηση», σημειώνει.

Με τη συνεργασία να παραμένει στην κουβέντα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει τη βραδιά των εκλογών το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που έχει ζητήσει και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή «στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με προτάσεις που θα θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Ειδικά εκείνους που θέλουν σώνει και καλά να περάσουμε το καλοκαίρι μας ψηφίζοντας επειδή θεωρούν ότι η καρέκλα στο Μαξίμου τους ανήκει. Ένοικοι είναι, ας το καταλάβουν καλά», σημειώνει αιχμηρά.

Ισοδυναμεί ένα ποσοστό κάτω από 10% με ήττα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; «Αν ο ελληνικός λαός δεν στηρίξει την προεκλογική μας πρόταση σημαίνει ότι μας προτιμάει στην αντιπολίτευση και εκεί θα μείνουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, και εκεί πολύ χρήσιμοι θα είμαστε. Μας νοιάζει η κοινωνία, όχι η κυβερνητική καρέκλα», απαντάει ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισημαίνει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το βασικό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες είναι «δουλέψτε για όλους». «Έχει κουραστεί ο κόσμος από ένα πολιτικό σύστημα όπου τα πάντα, από το δάνειο στην τράπεζα και την πρόσβαση στο ΕΣΠΑ μέχρι το κρεβάτι στο νοσοκομείο, είναι ή φαίνεται να είναι υπόθεση γνωριμίας, ρουσφετιού και δη κομματικού. Αυτή η αίσθηση ανισότητας, που υπερβαίνει μάλιστα την εξίσου καθηλωτική εισοδηματική ανισότητα, διαβρώνει συνεχώς, κάθε μέρα, κάθε ώρα, την κοινωνία μας, τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τη σταματήσουμε άμεσα με γερές δόσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας που μόνο επί ΠΑΣΟΚ έχουμε δει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι όλα τα Τρίκαλα ένας Μύλος των Ξωτικών»

Η συζήτηση πηγαίνει στα Τρίκαλα – τόπο καταγωγής και εκλογική περιφέρεια του Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος τονίζει ότι «δεν είναι όλος ο νομός μας ένας Μύλος των Ξωτικών».

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι η Περιφέρεια Τρικάλων καρπώνεται τα οφέλη από την πρωτοπόρα πρωτεύουσά της, τον τουρισμό και τις φυσικές ομορφιές της, ωστόσο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει και μια άλλη πτυχή.

«Έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεργίας, μεγαλύτερο από τον μέσο όρο πανελληνίως, έχουμε να δούμε έργο πνοής από το Νοσοκομείο πριν 20 χρόνια (επί ΠΑΣΟΚ φυσικά), και οι επιχειρηματίες και οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν την ίδια ασφυξία που αντιμετωπίζουν σε όλη τη χώρα», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το «υδροκέφαλο Υπουργείο Ανάπτυξης» το οποίο, αντί να έχει λύσει τα χέρια της Περιφέρειας και των Δήμων, είναι υπεύθυνο για τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση έργων σε κάθε περιφέρεια της ελληνικής επαρχίας και «συμπεριφέρεται λες και έχει μυαλό μόνο για το κέντρο και το Ελληνικό, που και εκεί ακόμα περιμένουν τις μπουλντόζες».
Ψυχική υγεία και πολιτική

Ψυχίατρος στο επάγγελμα, ο Γιώργος Οικονόμου μοιράζεται και τις προτάσεις του ίδιου και του κόμματός του για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και γενικότερα του τομέα της υγείας. Υπενθυμίζοντας πως «οτιδήποτε σύγχρονο έχει γίνει στην Ελλάδα στον τομέα της ψυχικής υγείας το οφείλουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον νόμο για το ΕΣΥ, σε συνδυασμό με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση», τονίζει ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση της Υγείας. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει είναι μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, πρόσβαση των ασθενών με θέματα ψυχικής υγείας σε δωρεάν υπηρεσίες, περισσότερες ευκαιρίες για εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική συμμετοχή, περισσότερο ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, περισσότερα κέντρα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

«Για αυτό προτείνουμε τουλάχιστον 8 με 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθούν στο ΕΣΥ αντί για το ανεπαρκέστατο 2% που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτό λέμε ανοιχτοί διαγωνισμοί για τους διοικητές των νοσοκομείων. Για να μην έχουμε διοικητές ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ όπως επί ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει αιχμηρά.

Σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θυμάται τη «δύσκολη εμπειρία» που έζησε με την απώλεια της έδρας του το 2012, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι το πιο δυσάρεστο είναι να «βλέπεις τους ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα για να σε βοηθήσουν και σε ψήφισαν να μη δικαιώνονται». Από την άλλη, στην πολιτική πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, να διαθέτεις ατσάλινα νεύρα, δεύτερο και τρίτο στομάχι. «Οι συμβιβασμοί που κάνεις με την προσωπική και την οικογενειακή σου ζωή να μην υπερβαίνουν το όριο εκείνο μέχρι το οποίο η ενασχόληση με την πολιτική σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο».

Για το τέλος, ο Γιώργος Οικονόμου έχει μια συμβουλή για τους υποψηφίους που κυνηγούν την ψήφο της Gen Z: «Να ακούμε όχι μόνο τις ερωτήσεις τους (λες και τα ξέρουμε όλα) αλλά τις τοποθετήσεις τους ή και τις προτάσεις τους. Και να μη θυμόμαστε τα παιδιά όταν απλά χρειαζόμαστε κάδρο για φωτογραφίες».

 

athensvoice.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr