Γιώργος Λαμπρούλης: Συμπεράσματα από την επίσκεψη στα Κ.Υ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας

Επίσκεψη και συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας.

0 241

Επίσκεψη και συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας.

Επίσκεψη και συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας.  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ , με επικεφαλής το Γιώργο Λαμπρούλη βουλευτή του Κόμματος .

Από τη περιοδεία και τις συναντήσεις αναδείχτηκαν για ακόμη μια φορά τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω Κέντρα Υγείας από τη συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση των υποδομών της δημόσιας υγείας τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης αποτελούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό από ιατρικό , νοσηλευτικό, παραϊατρικό εως και διοικητικό όσο και σε επιστημονικό-τεχνολογικό εξοπλισμό , καθώς και στη συντήρηση των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων .

Ενδεικτικά και μόνο αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη παιδιάτρων , καρδιολόγων, παθολόγων, αδυναμία κάλυψης νυχτερινής βάρδιας στο σταθμό του ΕΚΑΒ , αδυναμία μικροβιολογικών εργαστηριακών εξετάσεων στη Φαρκαδόνα, απλήρωτες εφημερίες προσωπικού εδώ και μήνες, ή ακόμη και κίνδυνος να πέσουν διαβρωμένα ντουβάρια τα οποία προσωρινά υποστηρίζονται με λαμαρίνες (πχ στην Καλαμπάκα)

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι η συνεχής και συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας υγείας έχει σκοπό να δωθεί περισσότερο έδαφος στην επιχειρηματική δράση , να ανοιχτεί περισσότερο το πεδίο για την κερδοφορία των επενδυτών στην υγεία , η οποία ανθίζει και στο νομό Τρικάλων. Σ’ αυτό την κατεύθυνση δουλεύει και η σημερινή κυβέρνηση ,παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και θυσιάζοντας το δικαίωμα του λαού για δημόσια –δωρεάν υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επίσης, τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας , τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο , όσο και με πρωτοβουλίες μέσα από τους μαζικούς φορείς και το λαϊκό κίνημα, ώστε να διεκδικηθεί δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

ΤΡΙΚΑΛΑ 03/9/2016 – ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

k y lambr 1k y ntouv

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.