Γιώργος Μπάκας: Ο νέος Τοπικός Σύμβουλος Καλαμπάκας αναφέρει τα κακώς κείμενα της πόλης

0 1.486

Τα κακώς κείμενα της πόλης μας για ένα νέο γονιό που αποφασίζει να βγει βόλτα με το μικρό παιδί του βόλτα σε καροτσάκι, αλλά και εικόνες που δεν τιμούν την τουριστική πόλη μας, αναφέρει ο νέος Τοπικός Σύμβουλος Καλαμπάκας Γιώργος Μπάκας, οποίος με την οικογένεια του και νέους γονείς… έκαναν μια βόλτα στην πόλη με πολλά εμπόδια!

Δείτε σχετικά τι έγραψε ο συμπολίτης μας νέος Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Μπάκας:

Καλαμπάκα, τουριστική πόλη με την δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα μετά την Μύκονο, με +2.000.000 τουρίστες το χρόνο! Οδός Τρικάλων, η κεντρικότερη οδός της πόλης. Όλη η εμπορική δραστηριότητα βρίσκεται εδώ. Καφετέριες, εστιατόρια, ουζερί, ζαχαροπλαστεία, εμπορικά μαγαζιά.

Σε αυτή την πόλη ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι. Νέοι άνθρωποι που μείναμε στην πόλη (σε πείσμα των καιρών που θέλει τους νέους να εγκαταλείπουν την επαρχία). Και ακόμη περισσότερο, νέοι άνθρωποι που αποφασίσαμε να γυρίσουμε στην Καλαμπάκα και να δώσουμε σε αυτόν τον τόπο το πολυτιμότερο αγαθό. Ζωή! Γίναμε γονείς και δώσαμε στην πόλη αυτό που της λείπει περισσότερο. Παιδιά!

Μαζευτήκαμε λοιπόν, σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου, μια χούφτα νέων γονιών για να κάνουμε μια βόλτα και να δούμε τι μας προσφέρει, τι μας δίνει πίσω αυτή η πόλη. Ποια ποιότητα ζωής, ποιες υποδομές. Πήραμε τα παιδιά μας, τα καρότσια μας και κάναμε μια βόλτα, μια “καροτσάδα” στην κεντρικότερη οδό. Τι συναντήσαμε; Τα λόγια φτωχά να το περιγράψουν.

– Ανύπαρκτες διαγραμμίσεις στις διαβάσεις
– Παντού παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
– Παντελής έλλειψη αστυνόμευσης
– Μηδέν σεβασμός στις διαβάσεις πεζών.
– Ανυπαρξία κάδων απορριμμάτων. Σε μια διαδρομή 500 μέτρων μόνο ένας και αυτός ξεχείλιζε από σκουπίδια.
– Σπασμένα πεζοδρόμια γεμάτα τρύπες
– Ανεξέλεγκτη κατάληψη πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα.
– Πινακίδες, καφάσια και κάθε λογής εμπόδια να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις πάρκινγκ.
– “τυφλές” διαβάσεις σε πεζοδρόμια χωρις πρόσβαση.
– Δημόσιες τουαλέτες, πουθενά.
– Αδέσποτα παντού.

Όλα τα παραπάνω σε μια ευρωπαϊκή (στα λόγια), τουριστική πόλη. Δυστυχώς αυτές οι εικόνες ταιριάζουν σε χώρα, όχι της Ευρώπης αλλά της νοτιοανατολικής Ασίας. Δυστυχώς όλες αυτές οι εικόνες κάνουν πολλούς από εμάς τους νέους ανθρώπους/νέους γονείς να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για το αν αξίζει να ζεις σε αυτήν την πόλη.

Δεν θα λυγίσουμε! Θα μείνουμε! Θα μείνουμε και θα την αλλάξουμε! Θα την κάνουνε όντως ευρωπαϊκή και με ποιότητα ζωής πόλη. Πόλη να αξίζει να ζεις! Η αρχή έγινε σήμερα, από μια χούφτα νέων γονιών! Εξάλλου όλες οι μεγάλες πορείες ξεκινάνε από ένα μικρό βήμα. Το πρώτο βήμα έγινε. Θα ακολουθήσει σύντομα και δεύτερο!

Μένουμε συντονισμένοι!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr