Γιάννης Σίμος – Το μακεδονικό και οι δήθεν μακεδονομάχοι

2 435

Επειδή τελευταίως ,με την υπογραφή συμφωνίας με τους βόρειους γείτονές μας, βγήκε σεργιάνι όλο το φασιστότσουρμο, σαν τον Πριονίδη, που προτρέπει να σπάσουν και να κάψουν τα αυτοκίνητα, τα μαγαζιά και τα σπίτια των συριζαίων, τον Καμπόσο που έλεγε, καλά του κάναν του Μπουτάρη, του φαλακρού , εν ενεργεία, δικαστικού λειτουργού, υπεύθυνο για το κουκούλωμα του σκσνδάλου της SIEMENS, καθώς και καταχώνιασμα της υπόθεσης Χριστοφοράκου, απόγονου δοσίλογων, με αποτέλεσμα να διαφύγει στο εξωτερικό, κάτι Ψωμιάδηδες, Σαμαράδες, Αδώνιδες και λοιπά παιδιά της δήθεν εθνικοφροσύνης, όλα σάρξ εκ της σαρκός της παρακμιακής δεξιάς. Όλοι αυτοί επικαλούνται και την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία με την οποία ουδεμία σχέση έχουν, γιατί αυτή μιλάει για αγάπη και λέει, αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Αντιθέτως αυτοί και μαζί τους κάποιοι δεσποτάδες και ιερωμένοι του κατώτερου κλήρου μισούν τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας.

Σε όλους αυτούς και τους συνοδοιπόρους τους αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό προτείνω να διαβάσουν τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών και τότε θα διαπιστώσουν ότι αυτή η συμφωνία υπηρετεί πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα. Αλλά αυτοί όλοι, καθοδηγούμενοι από τον Σαμαρά και τους συνοδοιπόρους του και τον υποτελή του Μητσοτάκη, προέτρεξαν να καταδικάσουν, χωρίς να διαβάσουν, εναντιούμενοι στο αρχαίο ρητό «μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης».

Θα αναφερθώ στο άρθρο 9, παρ. 1 της συμφωνίας , που λέει: «Τα μέρη συμφωνούν ότι η στρατηγική τους συνεργασία θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς, όπως η γεωργία, η πολιτική προστασία, η άμυνα, η οικονομία, η ενέργεια, το περιβάλλον, η βιομηχανία, οι υποδομές, οι επενδύσεις, οι πολιτικές σχέσεις, ο τουρισμός , το εμπόριο, η διασυνοριακή συνεργασία και οι μεταφορές. Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα αφορά όχι μόνον τους τομείς που περιλαμβάνονται στην παρούσα συμφωνία, αλλά επίσης και εκείνους που μπορεί στο μέλλον να κριθούν επωφελείς και απαραίτητοι σε αμφότερες τις χώρες. Όλοι αυτοί οι τομείς πρέπει να ενσωματωθούν σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης κατά την πορεία ανάπτυξης των διμερών σχέσεων».

Από αυτά που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο άρθρο είναι αυτονόητο, ότι πρωτίστως θα ωφεληθούν οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και συνακόλουθα όλοι οι Έλληνες . Να θυμίσω τη ζημιά που υπέστησαν οι αγρότες, κυρίως της Βέροιας , της Νάουσας και της Έδεσσας από το εμπάργκο που επέβαλε ο Σαμαράς στη Ρωσία, λόγω του ότι η κύρια εξαγωγή φρούτων που παράγουν αυτές οι περιοχές γίνονταν προς τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας. Κι από την άλλη μεριά, οι μεγάλες δυνάμεις μόνο στα λόγια έκαναν εμπάργκο, συνέχιζαν κανονικά τις δοσοληψίες, γιατί αν γινόταν στην πράξη, τότε και η Ρωσία θα έκλεινε τις στρόφιγγες φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα, χώρες που τροφοδοτούνταν με φυσικό αέριο και, κυρίως, η Γερμανία, να είχαν παραλύσει. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της GASPROM και ο νοών, νοείτω…

Για αυτό, λοιπόν, χρειάζεται σωφροσύνη, περίσκεψη, περισυλλογή και αυτοσυγκράτηση και όχι αφορισμοί, ύβρεις και αλαλαγμοί.

Πρέπει να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα κι απλά, που έλεγε και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος, και πρωτίστως να μαθαίνουμε καλά αυτό για το οποίο θέλουμε να κάνουμε κριτική. Και να μην παίρνουμε θέση επειδή έτσι είπαν κάποιοι άλλοι, που δήθεν είναι ειδήμονες και προπαγανδίζουν ψευδολογώντας σαν τον Γκέμπελς: «Πες πες ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Γιάννης Σίμος
Μέλος ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

2 Σχόλια
  1. Καλαμπακιωτης λέει

    Η στρατηγική συνεργασία θα επεκταθεί σε τομείς, όπως η γεωργία, η πολιτική προστασία, η άμυνα, η οικονομία, η ενέργεια, το περιβάλλον, η βιομηχανία, οι υποδομές, οι επενδύσεις, οι πολιτικές σχέσεις, ο τουρισμός , το εμπόριο, κ.λπ. Έχουν τέτοιους τομείς τα Σκόπια;;;;

    Μη χειρότερα!!!!!

  2. Βασίλης λέει

    Εάν διαβάσουμε την συμφωνία θα αλλάξουμε γνώμη. Αμ δεν είναι έτσι τα πράγματα, πετάξατε μια ιστορία χιλιάδων ετόν, έτσι επειδή το θέλει σαν τ’αφεντικά σας . Στην Μακεδονία σβήστηκαν χωριά κάηκαν εκκλησίες κάηκαν παιδιά επιδί τα πετούσαν στις φλόγες οι δήθεν σύμμαχοί μας οι βούλγαροι, κι όμως οι Έλληνες μείνανε Μακεδόνες. Και ήρθατε εσείς και με μια υπογραφή τα πετάξατε στα σκουπίδια. Δυστυχώς για σας θα πρέπει να φύγετε όσο είναι ακόμα νωρίς αυτός ο τόπος δεν σας χωράει, απάτριδα κουμούνια. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και η Μακεδονία στην Ελλάδα. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Να πάτε στα Σκόπια να ζήσετε εδώ δεν σας θέλουμε. ΟΥΣΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.