Γιάννης Μπουφίδης – Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών

0 106

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων και Τοποθεσιών και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με τον όρο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO νοείται μία διακριτή θέση ή τόπος, που προτάθηκε και έγινε αποδεκτό στον κατάλογο των μνημείων που διαχειρίζεται το διεθνές Πρόγραμμα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στα Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς συγκαταλέγονται και τα δικά μας Μετέωρα· αυτό το σύμπλεγμα βράχων, απαράμιλλου φυσικού κάλλους, που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων, ομορφαίνει την πόλη της Καλαμπάκας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, του νομού μας, αλλά και άλλων νομών (έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 βράχοι σε τεράστιο γεωγραφικό εύρος), τα οποία, με την ιδιάζουσα φυσική τους μορφή και τον πολιτισμό που μας έχουν παράσχει, αποτελούν κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας!

Εκλογικό Γραφείο Ιωάννη Δ. Μπουφίδη
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμπάκας
Επικεφαλής συνδυασμού «Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπάκας»
τηλ. και φάξ: 2432077948
e-mail: info@oramakaidrasi.gr
url: www.oramakaidrasi.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.