Για το διακύβευμα των εκλογών μίλησε στην Φαρκαδόνα ο Μικέλης Χατζηγάκης

0 173

“Είναι χρέος μου να βάλω πλάτη για να στηρίξω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου” τόνισε από την Φαρκαδόνα, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας καθώς και την λαϊκή αγορά, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μικέλης Χατζηγάκης μιλώντας σε παλιούς και νέους φίλους στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ν.Δ  στην Φαρκαδόνα.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης δήλωσε πως “Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι πολλαπλά κρίσιμες για την Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από μεγάλες κρίσεις (κορονοϊός, ενέργεια, πληθωριστική κρίση), αλλά και μετά από μια πολύ δύσκολη και επίπονη δεκαετία. Η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Από την ψηφιακή επανάσταση του κράτους μέχρι των ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων (12 δις τα τελευταία δύο χρόνια) που μείωσαν την ανεργία από το 17.5% στο 11.5%. Και από εκεί σε μια στιβαρή εξωτερική πολιτική εν μέσω ακραίας Τουρκικής επιθετικότητας. Η κυβέρνηση έκανε όμως και λάθη. Και έχει και ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις της. Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια και μια σοβαρή πολιτική οφείλει να αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα και να μαθαίνει από αυτά. Θα ήταν, όμως, τραγικό λάθος να μην δούμε τα θετικά αυτής της 4ετίας και να εστιάσουμε μόνο στα αρνητικά. Στις εκλογές πάμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, όχι να τιμωρήσουμε τον κυβερνώντα.

Στο τέλος τέλος οι πολίτες πρέπει να βάλουν σε μια ζυγαριά την πολιτική 2019-2023 με αυτή του 2015 – 2019. Γιατί στην πολιτική πρέπει να επιδιώκεται η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Οι πολίτες θα πρέπει να ρωτήσουν ποιος μπορεί να ενισχύσει την οικονομία; ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα; ποιος μπορεί να μειώσει την ανεργία; ποιος μπορεί να αποσοβήσει μια ενδεχόμενη μεγάλη κρίση με την Τουρκία; ποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό κράτος; Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την εγκληματικότητα; Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το μεταναστευτικό; Και, εν τέλει, ποιος αρχηγός είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ρισκάρει ξανά, όπως το 2015. Η κυβέρνηση, ειδικά σε αυτή την συγκυρία, απαιτεί ρεαλισμό, κατάρτιση και σοβαρότητα. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τις σωστές επιλογές”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.